Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ψέμματα και ΔΟΛιότητες το δημοσίευμα του Χιώτη για τις προμήθειες Κατρούγκαλου

του Άγγελου Προβολισιάνου
Έκθετοι φαίνεται πως είναι η εφημερίδα το Βήμα και ο δημοσιογράφος, Βασίλης Χιώτης, για το δημοσίευμα του προηγούμενου Μαρτίου, σχετικά με τις προμήθειες που φερόταν να παίρνει οΓιώργος Κατρούγκαλος από απολυμένους του Δημοσίου, καθώς -όπως δημοσίευσε και ο Βηματοδότης- η εκδίκαση της αγωγής του κ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας αναβλήθηκε, με σκοπό να αποκατασταθεί η αλήθεια σε σχέση με «ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιέλθει στο επίδικο ρεπορτάζ». Ο κ. Χιώτης από την πλευρά του, τόνισε πως το Βήμα «δεν ζητάει συγνώμη».
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2jjsK0FFaxyjvxxCAUmBstBqVUjTkOG7c5REUmy-GFUxC_I3enGUhVryiffgW_Ewtuam7FATb1YTeDOItVXCLw1JL5uzz3_TXlXNW6t587cj-wuZ5YE44XALgaPO9Uzc8Arz052Jf5Qqd/s1600/BHMA+%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%259A%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25AE%25CF%2582+22+3+15.png
Το εν λόγω ρεπορτάζ είχε προκαλέσει σάλο, καθώς παρουσίαζε τον τότε αναπλ. υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει υπογράψει στις 26 και 27 Ιανουαρίνου 2015 ιδιωτικά συμφωνητικά με 300 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους, τις προσφυγές των οποίων ανέλαβε, και θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.
Ο κ. Χιώτης παρουσίαζε ως αποδεικτικό στοιχείο για τα προαναφερθέντα ένα έγγραφο από υπόθεση υπαλλήλου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, το οποίο όμως είχε δημοσιευθεί λειψό. Σε τηλεοπτική τους συνάντηση στο Mega μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, όταν ρωτήθηκε ο κ. Χιώτης ποιος ήταν ο λόγος που ήταν κομμένο το συγκεκριμένο έγγραφο, απάντησε πως αυτό έγινε για οικονομία χώρου. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος τόνιζε πως θα δημοσίευε νέα έγγραφα την επομένη, όταν και θα άνοιγαν τα αρχεία του Δικηγορικού Συλλόγου, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει τόσους μήνες μετά την εξαγγελία αυτή.


Την προηγούμενη Κυριακή, το Βήμα και συγκεκριμένα ο Βηματοδότης ενημέρωσε μέσω της στήλης του πως η εκδίκαση της αγωγής, που θα πραγματοποιούταν την προηγούμενη Πέμπτη, πήρε αναβολή για τις 21/5/2016 έπειτα από αίτημα της εφημερίδας για να αποκαταστήσει την αλήθεια.
«Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης.
«Το Βήμα δεν ζητάει συγνώμη»
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του Βήμα FM, Βασίλη Χιώτη, ο οποίος υπογράμμισε πως το Βήμα δεν προτίθεται να ζητήσει συγνώμη για το δημοσίευμα, λέγοντας πως το αίτημα για αναβολή μπορεί να έγινε από την πλευρά του ΔΟΛ, όμως ήταν μια κοινή συναινέση απόφαση.
«Ζητήσαμε μία αναβολή, κοινή συναινέση, αλλά είπαμε ότι τη ζητάμε εμείς για να δούμε αν αυτά που θέλει να αποκατασταθούν, είναι αν αυτά που δεχόμαστε να αποκαταστήσουμε. Από μια πρώτη κουβέντα που κάναμε, δεν νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε. Οπότε, θα γίνει κανονικά η δίκη στις 21 Απριλίου» λέει ο κ. Χιώτης.
Σχετικά με το δημοσίευμα του Βηματοδότη ανέφερε πως «γράφει ότι ζητήσαμε μια αναβολή για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν αδικήσαμε κάπου τον υπουργό. Αν τον αδικήσαμε κάπου, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις απόψεις του υπουργού. Οπότε, θα προχωρήσουμε κανονικά».
Σχετικά με την αμφισβήτηση που επικρατεί για το έγγραφο που στοιχειοθέτησε την επιχειρηματολογία του στο ρεπορτάζ, ο κ. Χιώτης σημείωσε πως για αυτό υπάρχουν ντοκουμέντα και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. «Ότι ο κ. Κατρούγκαλος ζήταγε προμήθεια 12%, την ζήταγε. Δεν τίθεται αμφισβήτηση. Είναι πιστοποιημένο πια από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι στη φαντασία μας».
Tέλος, όταν ρωτήθηκε ο κ. Χιώτης γιατί μπαίνει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον υπουργό, τη στιγμή που θεωρεί ότι το ρεπορτάζ του είναι πλήρως τεκμηριωμένο, εκείνος απάντησε ότι το Βήμα δεν προτίθεται να ζητήσει συγνώμη, ενώ επανέλαβε πως η αναβολή πάρθηκε για να βρεθεί ένα κοινό πεδίο επικοινωνίας μετά την επαφή των δύο πλευρών.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου