Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Τα ορφανά του Κυριάκου



του Απόστολου Διαμαντή
Όπως διαγράφονται τα πράγματα με την νέα ηγεσία τη ΝΔ, οδεύουμε προς ένα ρεύμα που συνεχώς μεγαλώνει, ρεύμα πολιτικών στελεχών, πρώην υπουργών, νυν βουλευτών και αποτυχόντων πολιτευτών, που βλέπουν στον Κυριάκο την ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Οι πιο ορμητικοί ανάμεσά τους είναι οι πρώην σημητικοί τους οποίους μαύρισε ο λαός στις εκλογές, τους έβαλε στο περιθώριο και τώρα, με άξονα τον αγώνα εναντίον του λαϊκισμού βλέπουν φως στο σπίτι του Κυριάκου. Είναι τα ορφανά του Σημίτη.
Αυτός ο λαϊκισμός θα πρέπει να είναι πολύ κακός, για να προκαλεί τέτοιο φόβο, τέτοιο μίσος, ούτως ώστε να ενώνει δεξιούς, σοσιαλιστές και αριστερούς ακόμα. Είναι ο μπαμπούλας. Και φυσικά είναι ο υπεύθυνος για τα πάντα, για όλα τα δεινά της Ελλάδας. Η πτώχευση οφείλεται αποκλειστικά σ' αυτόν, δεν οφείλεται σε συγκεκριμένες πράξεις και παραλήψεις των Καραμανλή και Παπανδρέου. Η πτώχευση οφείλεται στο λαϊκισμό. Τι σημαίνει λαϊκισμός; Σύμφωνα με αυτούς τους φωστήρες σημαίνει να μην λες την αλήθεια στο λαό, αλλά να του λες ψέματα!
Με λίγα λόγια, εάν λέμε την αλήθεια στο λαό, όλα θα διορθωθούν. Πλην όμως ο λαός δεν εξέλεξε βουλευτές για να του λένε την αλήθεια, αλλά για να πράττουν σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Σύμφωνα με τη βούλησή του. Εάν ο λαός ήθελε κάποιον να του λέει αλήθειες θα πήγαινε ή στον παπά ή στον γιατρό. Δεν θα πήγαινε στον Κυριάκο.
Και ποιος είναι αυτός που κατέχει την αλήθεια; Συνήθως λέμε πως μόνο ο θεός είναι παντογνώστης και μπορεί να θέσει ζήτημα αληθείας. Κανένας άλλος. Ο ανθρώπινος νους δεν δύναται να αποκαλύπτει όλη και πληρη την αλήθεια. Παρεκτός και είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αλέκος Παπαδόπουλος ο Ηλίας Μόσιαλος ή κάποιος άλλος εκσυγχρονιστής τέλος πάντων, που εννοείται παίζει την αλήθεια στα δάχτυλα, την ξέρει απέξω κι ανακατωτά.
Επίσης, το ότι έχουμε 5 χρόνια μνημόνιο και φτώχια, ένα πρόγραμμα που όλο και αποτυγχάνει, οφείλεται κι αυτό στον απαίσιο λαϊκισμό. Που άπαξ και δεν υπήρχε όλα θα είχαν λυθεί. Το ίδιο εχθρός του λαϊκισμού φαίνεται πως είναι και ο Κυριάκος, διότι και αυτός όλο επιθέσεις του κάνει. Οπότε, ένας είναι ο δρόμος ο δρόμος της αλήθειας. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στο λαό.
Πρώτον λεφτά δεν υπάρχουν, οπότε πρέπει να κοπούν μισθοί και συντάξεις. Δεύτερον, όλα τα επαγγέλματα θα λειτουργούν χωρίς κανόνες, ελεύθερα, ώστε να κλείσουν ελεύθερα και τα τελευταία μικρομάγαζα και οι ιδιοκτήτες τους να γίνουν εργάτες στο Λίντλτ. Τρίτον, πρέπει να αποδεχθούμε αμέσως όλες τις διεκδικήσεις, όλων των λαών της περιοχής μας, Τούρκων, Αλβανών, Βουλγάρων, Σέρβων, Ιταλών και Γερμανών, όλων ανεξαιρέτως, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε όμηροι του λαϊκισμού, ενώ ενδιαμέσως θα πρέπει τάχιστα να κλείσουμε και το Κυπριακό. Και τέταρτον, θα πρέπει να ξεχάσουμε κάθε κοινωνική παροχή, να πάψουμε να λαϊκίζουμε και να πληρώνουμε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μεταφορές, τα όποία όλα αυτά θα έχουν απελευθερωθεί από τον λαϊκισμό και θα λειτουργούν τέλεια.
Χωρίς λεφτά θα λειτουργούν; Άμα δεν είσαι λαϊκιστής θα βρεις και λεφτά.
Αυτό είναι το σχέδιο. Δεν είναι κακό. Έχει όμως ένα προβλημα πολιτικής υφής. Εάν αυτοί οι φωστήρες του αντιλαϊκισμού, τα ορφανά του Σημίτη, πάνε με τον Κυριάκο, τότε η ΝΔ θα θυμίζει μεγάλο Ποτάμι, ή ΠΑΣΟΚ της εποχής Πόπης Τσουκάτου. Οπότε, θα είναι σχετικά εύκολο στον λαϊκιστή Τσίπρα να υπενθυμίσει πως η εποχή Σημίτη ήταν η πιο διεφθαρμένη πολιτικά, αυτή που διέλυσε κυριολεκτικά τους θεσμούς, σε όφελος γερμανικών και άλλων εταιρειών.
Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος, εάν κάνει το λάθος και κάνει την ΝΔ πολιτικό ορφανοτροφείο του σημιτισμού, τότε θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό λάθος βήμα.
Θα το κάνει; Κανείς δεν ξέρει. Πάντως ο εχθρός είναι κοινός, είναι ο απαίσιος λαϊκισμός

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου