Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο υπέρ του Νόμπελ στους νησιώτες



Η καμπάνια, που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο από δύο μέλη του Avaaz, την Αλκμήνηαπό την Αθήνα και τον Stephen από την Ουάσινγκτον, τώρα έχει και τη στήριξη πανεπιστημιακών.
Εξέχοντες ακαδημαϊκοί και καθηγητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Πρίνστον, τουΧάρβαρντ, του Κορνέλ και της Κοπεγχάγης, θα πιέσουν ώστε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα των νησιωτών από τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο, το Ρόδο και τη Λέρο για το Νόμπελ Ειρήνης.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Guardian, η ομάδα των ακαδημαϊκών, τα ονόματα των οποίων θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, έχουν ήδη έτοιμο το προσχέδιο του κειμένου που θα καταθέσουν, ώστε να λειτουργήσει ενισχυτικά της ελληνικής υποψηφιότητας, η οποία πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί έως την 1η Φεβρουαρίου.
Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι ήδη, μέσω του Avaaz, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 280.000 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας, την οποία στηρίζει και ο αρμόδιος Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου