Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ό,τι πει η τρόικα: Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ!

 
Η διαπραγμάτευση είναι ένα παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση με την τρόικα, και στο τέλος κερδίζει πάντα η τρόικα – και χάνουμε όλοι μας, όχι μόνο η κυβέρνηση.

Μία ακόμα απόδειξη αυτού του αξιώματος είχαμε σήμερα, με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία διευκρινίζεται πως ο ΕΝΦΙΑ, με εξαίρεση την πρώτη δόση, εξαιρείται από τη ρύθμιση  των 72-100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο – όπως ακριβώς δηλαδή ήθελε η τρόικα!
Οι σχετικές πληροφορίες, που έκαναν λόγο για ισχυρές πιέσεις της τρόικας ώστε να εξαιρεθεί από τη ρύθμιση ο ΕΝΦΙΑ, υπό την απειλή της αύξησης του εκτιμώμενου δημοσιονομικού κενού για το 2015, αποδείχθηκαν ακριβείς, κι έτσι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου,  για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου, εφόσον δεν έχει πληρωθεί, θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα αλλάζουν τα προβλεπόμενα στη σχετική διάταξη, η οποία μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε.
Ε, αφού το είπε η τρόικα…

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου