Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δήμαρχος Κέρκυρας προς κ. Μητσοτάκη:"Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τόσο τους δημότες της Κέρκυρας, όσο τους εργαζόμενους του Δήμου μας"

Η συνέντευξη τύπου του Δημάρχου
Με νέα του επιστολή απαντά ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολόυζος, στην εκδικητικού τύπου ενέργεια του κ. Μητσοτάκη, να ζητήσει από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης τον έλεγχο συμβάσεων σε όλους σχεδόν τους εργαζόμενους του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων
( ορισμένου και αορίστου χρόνου, καθώς και σε μόνιμους μετά το 1994)





Ανοικτή Επιστολή  
του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου 
προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
               Κυριάκο Μητσοτάκη 

Κύριε Υπουργέ

Μου  προκαλεί εντύπωση η  ακαριαία αντίδραση  του Υπουργείου σας,   στην επιστολή που σας έστειλα, εκφράζοντας την αντίθεση μου, στον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού και στον επανέλεγχο των συμβάσεων, οι οποίες μετατράπηκαν  με το Π.Δ «Παυλόπουλου» από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Μαζί με την απαντητική σας επιστολή, η όποια αποφεύγει την ουσία του προβλήματος,  δώσατε εντολή  για διενέργεια ελέγχου  στο Δήμο Κέρκυρας  και στα Νομικά του Πρόσωπα, με αντικείμενο «την εξέταση  της νομιμότητας των διαδικασιών  πρόσληψης  των υπαλλήλων  με αρχική  σύμβαση πρόσληψης  με σχέση  εργασίας  ιδιωτικού  Δικαίου, από το1994 μέχρι σήμερα».
Η πράξη σας  αυτή χαρακτηρίζεται από έλλειψη ψυχραιμίας και εκδικητικότητα  για έναν νησιωτικό Δήμο 120.000 κατοίκων, που  σύμφωνα με τις  εκτιμήσεις  του Υπουργείου σας,  κατατάσσεται στους υποστελεχωμένους δήμους της χώρας  και αγωνίζεται να λειτουργήσει  και   να ανταποκριθεί .με  υπεράνθρωπες προσπάθειες, στις αυξημένες ανάγκες μιας τουριστικής περιοχής.
Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες κ. Υπουργέ στη μετατροπή των συμβάσεων των 120 εργαζομένων, που αναφέρω στην επιστολή μου. Απεναντίας για τους υπαλλήλους αυτούς ακολουθήθηκε κάθε νόμιμη διαδικασία. 
 Κύριε Υπουργέ 
Η προσπάθεια σας, να τρομοκρατήσετε αιρετούς  και εργαζομένους, με πράξεις εκδίκησης, εναντίον του Δημάρχου, που δε  συμφωνεί στις παράνομες και άδικες απολύσεις που σχεδιάζετε, δε  θα περάσει.  Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε    τόσο τους δημότες της Κέρκυρας, όσο τους εργαζόμενους του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου