Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Διαδήλωσαν δυναμικά και μέσα στη βροχή στην Κέρκυρα


aero1

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους συμμετέχοντες στις χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις Εργ. Κέντρου και ΠΑΜΕ με αφορμή την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Ετσι, έστω και υπο δυνατή βροχή  αρκετοί, δεδομένων των συνθηκών, ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο των συνδικαλιστικών ηγεσιών και ενώθηκαν  τελικά σε κοινή πορεία με κατάληξη το αεροδρόμιο την οποία είχαν από την αρχή προαναγγείλει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που είχε και την μεγαλύτερη σε όγκο συμμετοχή.
«Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει ο κατήφορος στον οποίο οδηγείται η χώρα. Και με το νέο προυπολογισμό, η επίθεση στους εργαζόμενους  αλλά και τα συνδικάτα συνεχίζεται αφού στο τέλος θα απαγορευθούν και οι απεργίες.
Να πούμε φτάνει ως εδώ, ν’αλλάξουμε πολιτικές για να επιβιώσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Γ. Χαλικιόπουλος.
Στην συγκέντρωση του ΕΚΚ συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου, του τοπικού ΟΤΕ, του ΔΕΔΗΕΕ Κέρκυρας, το σωματείο ραδιοταξί, ο σύλλογος εργαζομένων της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο ιατρικός σύλλογος κ.α.
«Είναι μια κρίσιμη ταξική απεργία. Πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες.Δεν αξίζει στους εργαζόμενους, η μιζέρια, η φτώχεια και η εξαθλίωση, αλλά ούτε και οι ίδιοι πρέπει να περιμένουν Μεσσίες. Η εργατική τάξη έχει το δίκιο με το μέρος της», δήλωσε από την πλευρά του, ο γραμματέας της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σπ. Σαμοίλης.
Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ξενοδοχουπάλληλοι και το σωματείο αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ του νησιού.

corfutime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου