Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα προσφύγει η συντονιστική για τον Ερημίτη



Την απόφασή της να φτάσει την υπόθεση του Ερημίτη ως τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, έπειτα από την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της, γνωστοποίησε η «Κίνηση Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη».
Το κείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής
Τη Δευτέρα 24/11/2014 μας κοινοποιήθηκε η απορριπτική απόφαση του Σ.τ.Ε. στην προσφυγή μας, τη σχετική κατά του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. Ερημίτη, και επιτρέπει στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. να προχωρήσει στην εφαρμογή των καταστροφικών σχεδίων του στην περιοχή.
Περιμέναμε ότι η δικαστική εξουσία στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας, θα στεκόταν προστάτης της δημόσιας περιουσίας, η οποία έχει αποκτηθεί με ανυπολόγιστες θυσίες του Ελληνικού λαού και αποτελεί κτήμα όλων των γενεών των πολιτών και που η τροϊκανή κυβέρνηση δεν έχει ούτε το συνταγματικό δικαίωμα ούτε και με την ευλογία κάποιου κοινού νομοθέτη να εκποιεί.
Αντίθετα εκδόθηκε μια δικαστική απόφαση με μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις, σ’ όλο το φάσμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που δημιουργεί μείζονα πολιτικά ζητήματα και σε αυτήν της τη διάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
Από την πλευρά μας, ποτέ δεν επαναπαυτήκαμε και δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα για την κινητοποίηση των δυνάμεων, πολιτικών και λαϊκών, που αντιστέκονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του Ερημίτη, του Ίσσου, του αεροδρομίου, του λιμανιού, του ψυχιατρείου, των αιγιαλών και κάθε αναπαλλοτρίωτου δημόσιου αγαθού.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα με το ίδιο σθένος, τόσο με τους πολιτικούς και τους κοινωνικούς φορείς όσο και με τα κινήματα που αντιστέκονται και που αλληλέγγυα μαζί τους συμπορευόμαστε. 
Επίσης και με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της τροϊκανής κυβέρνησης και να παραμείνει ο τόπος μας στα χέρια μας - στα χέρια των παιδιών μας. 
Τονίζουμε ότι ο Ερημίτης δεν θα πουληθεί και δεν θα καταστραφεί. 
Με τον κοινό μας αγώνα θα το αποτρέψουμε. Την απάντηση θα την δώσουμε με τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις μας και ας τολμήσουν. 
Σε αντίθεση με αυτά που μας προσάπτουν τα φερέφωνα της κυβέρνησης και του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης του νησιού μας και του τόπου μας. Υπερασπιζόμαστε την τοπική ανάπτυξη και την τοπική  οικονομία σε ήπιες μορφές της ποιότητας και της μικροκλίμακας που δεν καταστρέφουν φυσικούς πόρους αντίθετα δίνουν και θα δίνουν εσαεί προστιθέμενη αξία στο τόπο μας. 
Η θέση που ατεκμηρίωτα εξέφρασε το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της N.C.H. Capital, που ταυτίζεται πλήρως με τη στρατηγική τους, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα αυτής της εταιρίας, τη θεωρούμε υπονομευτική προς τα συμφέροντα των επαγγελματιών που εκπροσωπεί και σαν τέτοια  την καταγγέλλουμε.                                                    
Καλούμε όλους τους φορείς (πολιτικούς, κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς) όλα τα κινήματα και κάθε Κερκυραίο πολίτη σε συστράτευση. 
Καλούμε το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων των συμβουλίων τους και όλοι μαζί, από κοινού σ’ έναν αγώνα, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων υποδομών στο νησί μας, και για την προστασία κάθε δημόσιου αγαθού από το ξεπούλημα.
                                            
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γαρνέλης Γιάννης, Κορμαρή Μαρία, Μαυρωνάς Θεόδωρος, Μοσχόπουλος Διονύσης, Πετρόπουλος Πέτρος, Σαρακηνός Κώστας, Τσιριμιάγκος Γιάννης, Φατήρας Δημήτρης, Χονδρογιάννης Θεοφάνης.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου