Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει την παρακράτηση των επιδοτήσεων


xorafi2

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μελιτειέων καταγγέλλει, με κείμενό της, "την παράνομη και προκλητική παρακράτηση επιδοτήσεων ελαιολάδου για όσους παραγωγούς έχουν λάβει καλλιεργητικά δάνεια ή έχουν οφειλές (ληξιπρόθεσμες ή μη) προς τον ΟΓΑ και την εφορία!"


Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η Οργάνωση τονίζει τα εξής:
Η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων αγροτών είναι βαριά υπερχρεωμένη, ως αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Οι πολιτικές λιτότητας, τα χαράτσια, η φοροληστρική αντιμετώπιση των μικρομεσαίων αγροτών από την κυβέρνηση, τους έχει καταστήσει απόλυτα εξαρτημένους από τις όποιες κοινοτικές ενισχύσεις. Η παρακράτηση των κοινοτικών αγροτικών επιδοτήσεων είναι προκλητικά παράνομη, διότι οι ενισχύσεις αυτές δεν έχουν εισοδηματικό χαρακτήρα, αλλά έχουν σαν στόχο την βελτίωση της αγροτικής δραστηριότητας και της παραγωγής. Η παρακράτηση τους μάλιστα για ληξιπρόθεσμες οφειλές, θέτει σοβαρό ζήτημα καταπάτησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας η οποία ορίζει πως οι επιδοτήσεις οφείλουν να καταβάλλονται στο ακέραιο στους παραγωγούς.
Σε μια χώρα όπου υποτίθεται πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και την παραγωγή, τέτοιου είδους οικονομικές λογικές αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο. Η κυβέρνηση και οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα παράξει αυτός ο τόπος αλλά πως θα τον ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων που, μέσα από το καθεστώς δουλοπαροικίας της προωθούμενης εδώ και καιρό συμβολαιακής γεωργίας, αρχίζουν να εγκλωβίζουν τους παραγωγούς και την σοδειά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των παραγωγών, απαιτώντας ξεκάθαρα και αδιαπραγμάτευτα:
·          Να απαγορευθεί ο συμψηφισμός των κοινοτικών επιδοτήσεων ή ενισχύσεων με τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να εναρμονιστεί η διαδικασία καταβολής τους με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και να μην επιβληθούν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας από την Κομισιόν.
·          Να απαγορευθεί η παρακράτηση ποσού από τις κοινοτικές επιδοτήσεις ή ενισχύσεις από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιώτη, τραπεζικό ίδρυμα, ασφαλιστικό φορέα, κλπ, χωρίς τη συγκατάθεση του δικαιούχου, διασφαλίζοντας την καταβολή τους στο ακέραιο, όπως προβλέπεται από την ενωσιακή νομοθεσία.
·          Να δοθεί η δυνατότητα καταβολής των αγροτικών κοινοτικών ενισχύσεων ή επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες μέσω επιταγής πληρωτέας με την εμφάνισή της σε όλες τις τράπεζες της χώρας, καταργώντας την υποχρέωση της καταβολής τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει στάση ακόμη και αυτή τη στιγμή. Ο αγροτικός κόσμος όμως πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιες ληστρικές λογικές με κυβέρνηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν άμεσα παρελθόν και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευση.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου