Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οι λακέδες των λάτσηδων


la

Του Δημήτρη Μηλακα
Το παλιό ρητορικό ερώτημα  «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» έχει απαντηθεί προ πολλού: «οι λάτσηδες». Τώρα, με την  υπόθεση  του «ηθικού» πλυντηρίου του Λουξεμβούργου «μαθαίνουμε» και τον τρόπο με τον οποίο οι «λάτσηδες» κυβερνούν.
Είναι απλό: Προσλαμβάνεις  (ως Λάτσης) υπάλληλο έναν  όποιον χαρδούβελη ο οποίος μαζί με άλλους ικανούς  και καπάτσους επαγγελματίες φροντίζουν ότι εσύ (ο όποιος  Λάτσης) δεν θα πληρώσεις φόρους στην ελληνική μπανανία όπου κάνεις την κονόμα, αλλά θα δώσεις κάτι λίγα στο μεγάλο δουκάτο του Λουξεμβούργου. Ο  όποιος χαρδούβελης και τα λοιπά τζιμάνια (του  όποιου Λάτση) για να κάνουν τη δουλειά, προσφεύγουν στους ειδικούς αετονύχιδες .. Στην προκειμένη περίπτωση  στην  εταιρεία  εξπέρ του είδους   PWC  και την όποια  ικανότατη για αυτλες τις δουλειές όποια κυρία  Σαββαίδου….
Γίνεται η δουλειά, το αφεντικό (ο όποιος  Λάτσης) τη βγάζει καθαρή, δηλαδή δεν πληρώνει μία και ο όποιος χαρδούβελης λαμβάνει πέρα της αμοιβής του και το πιστοποιητικό υπουργοποίησης του, γιατί αν μπορεί να καθαρίσει για έναν Λάτση σίγουρα μπορεί να φροντίσει από θεσμική θέση και για τους υπόλοιπους.
Γίνετα λοιπόν ι υπουργός ο  όποιος χαρδούβελης. Όμως για να φροντίσει τους λάτσηδες που απεχθάνονται να πληρώνουν στην Ελλάδα και προτιμούν τα Λουξεμβούργα και τις Παρθένες νήσους, πρέπει να  στραγγίσει τους υπόλοιπους Δηλαδή τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αυτούς που σε τελική ανάλυση δεν μπορούν να διαλέγουν που σε ποιον και τι θα πληρώσουν.  Ποιος καταλληλότερος να  συμβάλλει σ αυτήν την νέα προσπάθεια του  όποιου υπουργού χαρδούβελη να ελαφρύνει τους λίγους λάτσηδες σε βάρος των πολλών κορόιδων; Μα η όποια κυρία Σαββαίδου που έχει την τεχνογνωσία…
Κάπως έτσι λοιπόν, οι λάτσηδες προσλαμβάνουν δια βίου τους υπαλλήλους τους και τους εξασφαλίζουν τα πόστα για να κάνουν τις δουλειές τους. Είτε στην επιχείρησή τους, είτε στο μεγάλο κοινόχρηστο (για τους ΚοκαλοΒαρδηνογινοΜπομποΛάτσηδο…)  κυβερνητικό μαγαζί…
ΥΓ. μήπως υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ακόμη ότι τους υπουργούς τους ορίζει ο πρωθυπουργός;

πηγή – ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου