Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση Κ. Μητσοτάκη στο Δήμαρχο Κέρκυρας

 mitsotakis kiriakos-225"Σήκωσε το γάντι" ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και "πριν αλέκτωρα φωνήσαι" απαντά στην επιστολή του δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, για την ανάγκη ελέγχου των μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ. Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του υπουργού στις περιπτώσεις των συμβάσεων 120 δημοτικών υπαλλήλων στην Κέρκυρα, επί των οποίων ο υπουργός προϊδεάζει για την ανάγκη διενέργειας ελέγχου από το ΑΣΕΠ ώστε να φανεί εάν οι μετατροπές τους σε αορίστου χρόνου πληρούσαν τις κατά περίπτωση νόμιμες προϋποθέσεις
Η επιστολή
Κύριε Δήμαρχε, Κατ' αρχήν αφήνω ασχολίαστο το ύφος της επιστολής σας. Εξάλλου, από τη στιγμή που σπεύσατε να τη δώσετε στη δημοσιότητα, τελικοί κριτές θα είναι όσοι μπουν στον κόπο να την διαβάσουν.
Θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζετε ότι οι «γκρίζες» - για να μην πω παράνομες - «μονιμοποιήσεις» είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Και σας ευχαριστώ γι' αυτό, καθώς δικαιώνει τη νομοθετική μου πρωτοβουλία για τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε και αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, αίροντας χρόνιες αδικίες σε βάρος συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν υπέκυψαν στον πειρασμό να «κατασκευάσουν» νόμιμες προϋποθέσεις προκειμένου να μονιμοποιηθούν στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στις περιπτώσεις 120 υπαλλήλων του Δήμου σας, που σύμφωνα πάντα με τα δικά σας γραφόμενα, κινδυνεύουν να απομακρυνθούν εξαιτίας του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Προφανώς, κάτι παραπάνω θα γνωρίζετε για τις εν λόγω περιπτώσεις και νοιώθετε την ανάγκη να το πείτε. Κατά συνέπεια εκτιμώ ότι δεν θα έχετε αντίρρηση να διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν ο έλεγχος του ΑΣΕΠ δείξει ότι οι εν λόγω μετατροπές πληρούσαν τις κατά περίπτωση νόμιμες προϋποθέσεις.


enimerosi .com

ΥΓ "Κ.Π" : Ας κοπιάσει ο κ. Υπουργός. Κερνάμε και κουμ-κουάτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου