Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ποιος πήρε το γάλα απ' τον κουβά;



Το περιεχόμενο του κουβά με το γάλα δεν επαρκεί για όλους είναι η πληρωμένη απάντηση των απολογητών της σωτηρίας μας.

του Πέτρου Κατσάκου
Κόπτονται υπέρ των θυσιών του λαού. Προειδοποιούν για τον κίνδυνο να πάνε χαμένα όσα μεγάλα και σπουδαία κατάφερε η κοινωνία μας με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Θα είναι κρίμα, λένε, να πάει στράφι τόση προσπάθεια, τόσοι αγώνες, τόσες επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις και τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν είναι δυνατόν, λένε, να κλοτσήσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή τον κουβά με το γάλα.
Μόνο που πρόκειται για το δικό μας γάλα. Αυτό που μας αρμέγουν εδώ και πέντε χρόνια. Αυτό το ματωμένο γάλα που το πουλάνε στις αγορές για να ξεχρεώσουν τα δικά τους δανεικά. Αυτό το γάλα θέλουν να συνεχίσουν να αρμέγουν. Γι' αυτό ζητούν και νέες θυσίες. Γιατί ο κουβάς, για να γεμίσει, θέλει κι άλλο αίμα κι άλλα δάκρυα κι άλλον ιδρώτα. Κάπως έτσι γεμίζει ο κουβάς. Σταγόνα τη σταγόνα. Σαν τις σταγόνες που δίνουν, «νεογνά και βαριά πάσχοντες πλένονται με κρύο νερό στο Νοσοκομείο του Κιλκίς». Αυτός είναι ο τίτλος της είδησης που μας υπενθυμίζει πού πάνε οι θυσίες μας.
Χωρίς επαρκή θέρμανση και ζεστό νερό έμεινε το Νοσοκομείο του Κιλκίς από τις 3 ώς τις 5 Δεκεμβρίου λόγω της ανεπαρκούς προμήθειας καυσίμων, καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν προγραμματισμένα χειρουργεία (βαριά κατάγματα υπερηλίκων και γυναικολογικές επεμβάσεις), τα νεογνά πλένονταν με κρύο νερό, ενώ δεν υπήρχε ατμός για τα μηχανήματα αποστείρωσης και λειτουργίας των πλυντηρίων. Μάλιστα, το σωματείο κατηγορεί το γραφείο επίτροπου Κιλκίς «για την πεισματική άρνηση και τη γραφειοκρατική αγκύλωση που επέδειξε, με συνέπεια τη μη έγκαιρη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος».
Το περιεχόμενο του κουβά με το γάλα δεν επαρκεί για όλους είναι η πληρωμένη απάντηση των απολογητών της σωτηρίας μας. Δεν σχολιάζουν «μεμονωμένα περιστατικά» λένε και δεν καταδέχονται να απαντήσουν στον «λαϊκισμό» της έξαλλης και ασυνάρτητης Αριστεράς. Βαφτίζουν παροχολογία την εξασφάλιση της αξιοπρέπειας και επισείουν τον κίνδυνο επιστροφής σε ένα παρελθόν που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μας απειλούν με το δικό τους παρελθόν σαν να μην είναι ίδιο με το παρόν τους. Ξορκίζουν τάχα τους διορισμούς στο Δημόσιο, βολεμένοι οι ίδιοι και τα «παιδιά» τους. Ξορκίζουν τα «φαγοπότια» του παρελθόντος τους, λες και σταμάτησαν ποτέ να τρέχουν επιδοτήσεις οι στρόφιγγες των υπουργικών τους γραφείων. Για όλους αυτούς έχει ο κουβάς. Για κάτι νεογνά και κάτι γέροντες στο Κιλκίς μόνο δεν έχει...

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου