Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

«Καταπέλτης» για ΤΑΙΠΕΔ η ημερίδα του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου


imerida kata taiped1

Γερ. Αρσένης, Μ. Καραμανώφ, Χ. Σπίρτζης, Ελ. Πορτάλιου και Α. Μαραγκοπούλου ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά της «απειλής» του ΤΑΙΠΕΔ. Παρών στην ημερίδα του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αρ. Κοσκινάς, που αναφέρθηκε στα ανοικτά μέτωπα στο νησί: Καστέλο, Ίσσος και (φυσικά) Ερημίτης.


Σε «ομοβροντία» επιφανών ακαδημαϊκών και θεσμικών εκπροσώπων του νομικού και τεχνικού κόσμου της χώρας κατά των αμφισβητούμενης (επιεικώς) νομιμότητας κατεσπευσμένων μεθοδεύσεων του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης προς εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, εξελίχθηκε η βιβλιοπαρουσίαση-ημερίδα που πραγματοποίησε το «Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» [ΙΜΔΑ] στην Αθήνα.
Η Σύμβουλος Επικρατείας, μαχόμενη και από τη θέση της προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Μαρία Καραμανώφ έθεσε με την εισήγησή της το γενικό πλαίσιο της συνταγματικής κατοχύρωσης και του πολιτικού προτάγματος της αρχής της βιωσιμότητας. Αποκαλυπτικοί για τη λειτουργία μιας βιομηχανίας πολυδιαφημιζόμενων «επενδύσεων» που καταλήγουν σε εκταμιεύσεις ρητρών εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο υπέρ «επενδυτών» που δεν έχουν καταβάλει, τελικά, δεκάρα, ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και η Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Αναλυτικής αναφοράς έτυχαν τα ανοιχτά κερκυραϊκά μέτωπα του Ερημίτη, του Καστέλλο Μιμπέλι, και της Νήσου (Ίσσου) Κορισσίων από τον δικηγόρο των προσφυγών στο ΣτΕ κ. Αριστείδη Θωμόπουλο. Οι παριστάμενοι άκουσαν με περίσκεψη την ενημέρωση του εκπροσώπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας Αριστοτέλη Κοσκινά, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κέρκυρα στο μέτωπο του Ερημίτη, δηλ. τη δραστηριοποίηση-lobbying της εταιρίας N.C.H. Capital, και τον ρόλο προγεφυρώματος αυτής που διαδραματίζει το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Όπως  επίσης και την ανάλυση της νομικής ιδιαιτερότητας του Ψυχιατρείου που περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με υπεισέλευση στη θέση της νήσου Κέρκυρας ως κρατιδίου της Ομοσπονδιακής (μέχρι το 1864) Ιονίου Πολιτείας - η οποία προκάλεσε την παρατήρηση του Κεφαλλήνα πρ. υπουργού Γ. Αρσένη, προεδρεύοντος στη συζήτηση, ότι το ζήτημα χρήζει αναψηλάφησης με εμβριθή ιστορική μελέτη, για ολόκληρη την Επτάνησο.  
Το κλίμα της συζήτησης συνόψισε σε παρέμβασή του ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, τονίζοντας ότι η μαχητικότητα των εισηγήσεων απηχεί την ωρίμανση των συνθηκών ενός κινήματος με ακαδημαϊκή αλλά και αγωνιστική έκφραση, ενώ κάλεσε τον θιγόμενο από τις παράνομες εκποιήσεις ελληνικό λαό να «σαμποτάρει» τα τετελεσμένα που επιχειρεί η κυβέρνηση. Η πρόεδρος του ΙΜΔΑ κ. Α. Μαραγκοπούλου εξέφρασε ως Κερκυραία την αγαλλίασή της για τον αγώνα του Κερκυραϊκού λαού, και κάλεσε άπαντες να αγωνιστούν για τη σωτηρία της Ελλάδας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου