Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

"ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ" - ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ



ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
"ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ" 


Μετά το δελτίου τύπου που απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για τα χθεσινά επεισόδια στο ...καντούνι, ο Θόδωρος Μπούκας απαντά

Κέρκυρα, 4/12/2014

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, λένε στο χωριό μου. 
Το προεδρείο του Επιμελητήριου Κέρκυρας, σε σύμπραξη με ένα αμερικανικό fund, επιτέθηκε στο λαό και κυρίως στα μέλη του, τους επαγγελματίες που θέλοντας και μη, το πληρώνουν υποχρεωτικά. Ρώτησα προσωπικά, πάνω από 10 κερκυραίους επαγγελματίες και κανένας δεν ήξερε πότε ψηφίζουν για το ΔΣ του εν λόγω επιμελητηρίου, ούτε κανείς τους, έχει ψηφίσει ποτέ. Αυτό, για να καταλάβει κάποιος, τη λαϊκή βάση του θεσμού…
Στο σημερινό δελτίο τύπο που εξέδωσε, αναφέρεται στην εκποίηση του Ερημίτη. Μια «επένδυση» που θα αφανίσει τους ιδιοκτήτες μικρών θαλασσίων μέσων αναψυχής, τους ιδιοκτήτες ημερόπλοιων, θα υποβιβάσει την ποιότητα υπηρεσιών στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τις βίλες της βορειοανατολικής Κέρκυρας, θα καταστρέψει τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, θα φορτώσει με λήμματα το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον, θα προκαλέσει έμφραγμα στις ήδη αγκομαχούσες υποδομές και θα θυσιάσει, για ένα κομμάτι ψωμί, το πολύτιμο και αναντικατάστατο φυσικό απόθεμα (κεφάλαιο) του νησιού μας.
Φωτογραφίζονται, στο κατάπτυστο δελτίο τύπου του προέδρου του Επιμελητηρίου, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, ως ενορχηστρωτές της λαϊκής αντίδρασης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, γνωστό τσιράκι του Δένδια, νομίζει ότι με τις πλάτες του αφεντικού του μπορεί και εξωθεσμικά, να κινεί τα νήματα της δωσίλογης κυβέρνησης, εις βάρος του τόπου. Μιας κυβέρνησης που έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και αχρήστευσε τη Βουλή. Μη μιλάτε για νόμους και συνταγματικά δικαιώματα, Γ. Χονδρογιάννη. 
Και μην μας πείτε ότι εσείς απλά διαθέσατε το χώρο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρά την άποψη, του ΔΣ και των άλλων παρισταμένων, να ματαιωθεί η εκδήλωση, εσείς το πήρατε πάνω σας. 
Ναι, ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που έκλεισαν το δρόμο στους εκλεκτούς σας, που ήλθαν για να γλύψουν μαζί σας, το κοκαλάκι που θα σας πέταγαν...
Αφού βέβαια, όταν πρώτα, δήλωσα την ιδιότητα μου ως Περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος για τη Δημόσια Περιουσία και θέλοντας να μπω, για να εκφράσω την άποψη μου επί του θέματος, έφαγα κεφαλοκλείδωμα από νεαρό ευτραφή αστυνομικό (άθελα του, μου έκανε ανάταξη αυχένα).
Ήταν θλιβερό να βλέπεις τον διευθυντή της αστυνομίας, να παίρνει εντολές από το ντόπιο τσιράκι της εταιρίας, πίσω από τη ζώνη των κρανοφόρων, ως προς το ποιος θα περάσει και ποιος όχι. 
Είναι θλιβερό, το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ, να ψεύδεται λέγοντας ότι «μετά από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς…», όταν έχοντας χάσει οποιοδήποτε έρεισμα στην Αυτοδιοίκηση και τον λαό, χρησιμοποιεί έναν απαξιωμένο τοπικό επαγγελματικό φορέα, σαν πολιορκητικό κριό, εις βάρος των κατοίκων του νησιού και του περιβάλλοντος του.
ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ.

ΥΓ: Για τα στελέχη της αστυνομίας που συνεχώς μου επαναλάμβαναν ότι «τώρα πια είμαι θεσμικός», έχω να τους πω ότι μάλλον αυτοί θα πρέπει να συνηθίσουν στη νέα πραγματικότητα. Οι πολίτες αλλάζουν και τους θεσμούς.
Τα παραπάνω, είναι προσωπικές απόψεις και άσχετες με όποια συλλογικότητα ή θεσμό. 

Θοδωρος Μπουκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου