Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Απέλειπεν» ο Θεός Αντώνιον



"Η ριζοσπαστική Αριστερά της Ελλάδος όμως, ίσως δημιουργήσει νέες προοπτικές. Αρκεί να αντέξουμε. Να μην πτοηθούμε"

Του δείχνουν την πόρτα αλλά δεν θέλει να φύγει. Όσοι ξέρουν, βλέπουν τους Ευρωπαίους να του ανοίγουν την πόρτα αλλά ο Αντώνιος δεν θέλει να πιστέψει ότι ήρθε η ώρα της εξόδου. Αδυνατεί να το «χωνέψει». Αδυνατεί να δεχτεί ότι οι «φίλοι» και οι «συνεργάτες» του, του φέρονται μ’αυτόν τον σκληρό και αχάριστο τρόπο. Όμως κάνει λάθος. Δεν του φέρονται σκληρά. Φιλική και ευγενική είναι η στάση τους μέχρι στιγμής! Εάν δεν το καταλάβει και δεν συμμορφωθεί θα αρχίσουν και οι αγριάδες, τα σπρωξίματα και οι….. κλωτσιές!
Έληξε η αποστολή του! Δεν χρειάζονται άλλο τις υπηρεσίες του! Έχουν άλλα σχέδια πλέον! Έχουν προαποφασίσει για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη…ίσως και για τον υπόλοιπο κόσμο. Τους ερεθίζει η προοπτική σύγκρουσης με την Αριστερά. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος ακόμη και για την Αριστερά παρά μόνο ο δρόμος του συμβιβασμού και της ήττας. Έτσι πιστεύουν ότι θα επιβεβαιώσουν την παντοδυναμία τους. Την οικονομική τους παντοδυναμία. Την παγκόσμια κυριαρχία των σκληρών νεοφιλελεύθερων, μονεταριστικών ιδεών.
Η κρίση υπερσυσσώρευσης μετατρέπεται σε κρίση πολιτικής; Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας. Η ριζοσπαστική Αριστερά της Ελλάδος όμως, ίσως δημιουργήσει νέες προοπτικές. Αρκεί να αντέξουμε. Να μην πτοηθούμε. Σκληρή θα είναι η αναμέτρηση. Αδυσώπητη. Δεν μας έχουν μείνει και πολλά να χάσουμε πλέον. Οι άλλοι έχουν να χάσουν περισσότερα, από τα πολλά που έχουν ακόμη.
Με την πρώτη αναταραχή θα νιώσουν ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Εμείς αν μη τι άλλο θα κερδίσουμε την αξιοπρέπεια, την αυτοεκτίμηση και την κυριαρχία μας. Σιγά-σιγά θα έρθει και η οικονομική ανάταση. Αρκεί να αμφισβητήσουμε το δημόσιο χρέος μας, να διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του και να τονώσουμε τον πρωτογενή τομέα με παράλληλη ανάπτυξη της μεταποιητικής και βιομηχανικής παραγωγής. Ο κόσμος θα μας στηρίξει. Θα βγει στο δρόμο όταν έρθει η ώρα του. Θα στηρίξει μια λαϊκή κυβέρνηση που θα του δώσει ελπίδα και προοπτική. Ούριος άνεμος θα είναι η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια που θα αποκτήσει ξανά. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις το έδειξαν. Το έδειξαν και οι κτηνοτρόφοι με την κάθοδό τους στην Αθήνα. Χίλιοι και πλέον κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι το υπουργείο και τη Βουλή. Κρατώντας γκλίτσες και κουδούνια. Με σαλαγίσματα, σφυρίγματα  φωνές και συνθήματα στους δρόμους, «ξύπνησαν» τους Αθηναίους που έβγαιναν απορημένοι στα μπαλκόνια.
«Απέλειπεν» ο Θεός Αντώνιον…..»
Ήρθαν τα ύστερα, τα ανομολόγητα!
Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι να τα υποστούμε, να τα δεχτούμε και να αγωνιστούμε. Έχει αξία αυτός ο αγώνας, ο οποίος δεν θα είναι μόνο Ευρωπαϊκός αλλά Παγκόσμιος!

Καμπούρης Δημήτρης
Πτυχιούχος Πολιτικού Παντείου, Δάσκαλος
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου