Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Διευθυντής Γυμνασίου-Λυκείου Φυλακών Αυλώνας: «Χτες να βρεθεί λύση για τον Ρωμανό»



«Πρέπει σήμερα, χτες να βρεθεί λύση. Και η λύση δεν μπορεί να είναι να γυρίσουν πίσω τα όνειρα και η σκέψη ενός νέου ανθρώπου». Η έκκληση είναι από τον διευθυντή του Γυμνασίου - Λυκείου των φυλακών Αυλώνας Πέτρο Δαμιανό, ο οποίος μίλησε στο Κόκκινο για τον μαθητή του, Νίκο Ρωμανό.
Ο Π. Δαμιανός τονίζει πως θα μπορούσε να έχει δώσει την άδεια το Συμβούλιο της φυλακής, αλλά "δε ξέρω αν μπορούσαν να σηκώσουν τέτοιο βάρος, μετά τις πειθαρχικές διώξεις που αντιμετώπισε το Συμβούλιο Φυλακής με την δραπέτευση Ξηρού".
Για τον Νίκο Ρωμανό λέει: "Αν ο Ρωμανός πάρει την εκπαιδευτική άδεια, θα κάνει καλή χρήση της, δεν είναι κοντά μας για να δραπετεύσει, είναι ένας μεγάλος αγωνιστής που δεν θα κάνει πίσω. Φοβάμαι για τη ζωή του.
Είναι μοναδική περίπτωση, δεν είναι σαν τους άλλους μαθητές. Σε λίγες μέρες έχουμε μια άσχημη επέτειο, από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αυτή η νύχτα σημάδεψε τη ζωή ενός 15χρονου. Αυτή η νύχτα δεν είχε μόνο ένα θύμα, είχε και το Νίκο που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα.
Αυτό το παιδί το έχουμε κοντά μας για να μας βοηθήσει για το μέλλον, θα τον θέλαμε να τον έχουμε φάρο για τις σκέψεις του, για τη δύναμή του. Είναι ένα ζωντανό παιδί, ένα φωτεινό μυαλό. Πρέπει να ζήσει, να είναι υγιής και δυνατός, για να βοηθήσει κι εμάς με τη σκέψη του. Χτες πρέπει να βρεθεί λύση"

 http://stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου