Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

​Ένα υπουργείο και για τον Μπούκουρα



«Μα είναι οι προσπάθειές τους σαν των Τρώων οι συφοριασμένες...»

Αρθρογράφος: Πέτρος Κατσάκος
Για ποια συναίνεση; Για ποια πατρίδα, για ποια οικονομία και για ποια διαπραγμάτευση; Εμπρός για μια συναίνεση που θα ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Βάλε πλάτη κι εσύ, αμφιταλαντευόμενε βουλευτή, και γίνε με την ψήφο σου το ανάχωμα της μνημονιακής σταθερότητας. Δώσε παράταση στον βίο της κυβέρνησης και κέρδισε ένα υπουργείο ή ένα χαρτοφυλάκιο υφυπουργού κι άσε τους άλλους να φωνάζουν για χιλιάρικα και εκατομμύρια.
Με την «τιμητική πρόσκληση πανστρατιάς» του πρωθυπουργού ανοίγει ο δρόμος της εθνικής σωτηρίας με τη βοήθεια των επίδοξων υπουργών, που είναι έτοιμοι να φορέσουν το κοστούμι της συναίνεσης και μια γραβάτα ασορτί στο χρώμα της σωτηρίας. Στο όνομα της θέλησης των ψηφοφόρων τους και με βαθιά αίσθηση ευθύνης καλούνται να πάρουν τον κουβά και να αδειάσουν τα νερά από το αμπάρι της συγκυβέρνησης τη δύσκολη τούτη ώρα. Μούτσοι της τελευταίας στιγμής με γαλόνια υπουργού, ναυτολογημένοι στη γαλέρα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Με το ένα χέρι να αδειάζουν τα νερά και με το άλλο να ψηφίζουν.
Ναι σε όλα ώς το τέλος του 2015. Γιατί μέχρι τότε τους χρειάζονται ο πρωθυπουργός και ο συνταγματολόγος συνεταίρος του. Μέχρι την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Γιατί αυτό είναι που πραγματικά βρίσκεται μέσα στο περιτύλιγμα της περίφημης συνταγματικής αναθεώρησης. Αυτός θα είναι και ο ρόλος της πανστρατιάς των υποψήφιων υπουργών. Ένα μεγάλο «ναι» στην αναθεώρηση του μπόνους των 50 εδρών. Αυτό είναι το εθνικά ζητούμενο. Η αλλαγή ενός νόμου που κάποτε ράφτηκε στα μέτρα τους και τώρα φαίνεται να τους στενεύει στην ιδέα ενός αυτοδύναμου ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ενισχυμένου από τις δικές τους εφευρέσεις.
«Μα είναι οι προσπάθειές τους σαν των Τρώων οι συφοριασμένες...», όπως λέει και ο μεγάλος Αλεξανδρινός, την ώρα που ψάχνουν με διαγγέλματα να αφυπνίσουν τις ασυνείδητες συνειδήσεις συνειδητοποιημένων συνενόχων. Και ας εμφανίσθηκαν και οι πρώτοι αφυπνισμένοι να προβάρουν τα κοστούμια τους μπροστά στον καθρέφτη της εθνικής ομοψυχίας. Ας δήλωσαν παρόντες και ορισμένοι αυριανοί υπουργοί του Έθνους και των προαπαιτούμενων. Ίσως ώς αύριο να εμφανιστούν αναγεννημένοι από την τέφρα τους και ένας δυο αποφυλακισμένοι φασίστες. Γιατί δηλαδή; Τι περισσότερο διαθέτουν κάποιοι άλλοι από τον Μπούκουρα; Γιατί όχι λοιπόν; Οι καλοί Έλληνες στην ανάγκη φαίνονται. Όπως κάποτε φάνηκαν και τα πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη.

Πηγή: ΑΥΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου