Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας



"Το «παλιό» με τη μορφή που το γνωρίζαμε καταρρέει"

Μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την πολιτική αρένα και ο αέρας αρχίζει να μυρίζει ξανά σκάνδαλα και διεφθαρμένες συναλλαγές, λαβώνοντας την – προ πολλού- χαμένη τιμή του κοινοβουλευτισμού. Υπόγειες διαδρομές χρήματος από παράγοντες με ύποπτες πολιτικές κυβιστήσεις και οικονομικές μεταμορφώσεις διαρρηγνύουν την σχέση της κοινωνίας με την υπάρχουσα πολιτική σκηνή.
της Κλειώς Ιωάννου
Αν «σκύψει» κάποιος πιο κοντά, ίσως και να ακούσει, τον επιθανάτιο ρόγχο ενός πολιτικού συστήματος που μπροστά στην προοπτική πολιτικών ανακατατάξεων αγωνιά να κρατηθεί όρθιο.
Το «παλιό» με τη μορφή που το γνωρίζαμε καταρρέει και όλοι προσπαθούν να πάρουν το εισιτήριο για το «νέο» ακόμα και αν αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Το τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά την επικράτηση και την σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία θα ανασυνθέσει το σύνολο των πολιτικών εκπροσωπήσεων σε κοινοβουλευτικό και μη, επίπεδο.
Στην  «κούρσα» αυτής της διαδικασίας όμως κάποιοι θα προπορεύονται και κάποιοι θα είναι πίσω. Όσοι θέλουν να έχουν ρόλο, πρέπει από τώρα να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες που θα τους «πλασάρουν» καλύτερα στο προσκήνιο της επόμενης μέρας. Η ανασυγκρότηση της Δεξιάς την επ’ αύριο της ήττας της δεν θα εξελιχθεί με τον ομαλό τρόπο που έχουμε βιώσει τα προηγούμενα χρόνια. Μια αλλαγή ηγεσίας μάλλον δεν θα είναι αρκετή ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς ενός επερχόμενου σεισμού.
Τα συμπτώματα του πολιτικού συστήματος που η φθορά του υπάρχει πιθανότητα να το οδηγήσει σε μια ολοκληρωτική κατάρρευση, εκσφενδονίζει τα θραύσματά του προς πάσα κατεύθυνση αποκαλύπτοντας συγχρόνως τα σάπια θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε.
Σε αυτή την υπόθεση η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Οφείλει να σφραγίσει αυτή την εξέλιξη με δυναμικό και όχι στατικό τρόπο. Να την μετασχηματίσει από μια υπόθεση των «άλλων» σε δική της υπόθεση. Να την κατευθύνει και να την προστατέψει. Να πρωταγωνιστήσει για να βαθύνει το ρήγμα των πραγματικών αιτιών που την δημιούργησαν και όχι να την παρακολουθεί εξ αποστάσεως περιμένοντας να επιβεβαιώσει τις αρνητικές ή θετικές εκτιμήσεις της.

 http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου