Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

502 δημοσιογράφοι υπέρ του Νίκου Ρωμανού ζητάνε από Πρόεδρο Δημοκρατίας, κυβέρνηση, Βουλή...



Ο πρώτος κύκλος της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών για τον Νίκο Ρωμανό "έκλεισε". 500 και πλέον δημοσιογράφοι μέσα σε 3 μέρες ένωσαν τη φωνή τους στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Ν.Ρωμανού να σπουδάσει και να ζήσει. Δείχνοντας την ίδια στιγμή πως όλοι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ίδιοι, φερέφωνα και υποταγμένοι. Η λίστα οφείλει να παραμείνει ανοιχτή, γιατί είμαστε βέβαιοι πως εκατοντάδες ακόμη δημοσιογράφοι που δεν πρόλαβαν να το μάθουν, θα θέλουν να προσθέσουν τη δική τους υπογραφή, τη δική τους φωνή... 

Προς: Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Κοινοποίηση: ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε τις 500 και πλέον υπογραφές δημοσιογράφων εργαζομένων στα ΜΜΕ σε όλη τη χώρα υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για το δίκαιο του αγώνα του νεαρού αναρχικού, κινητοποίησε με πρωτοφανή τρόπο τον κλάδο μας, δείχνοντας ότι οι πολλοί εργαζόμενοι δημοσιογράφοι ζουν με τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας.
Οι υπογράφοντες ζητάμε από την ΠΟΕΣΥ να αποστείλει το κείμενο μαζί με τις υπογραφές όλων των δημοσιογράφων στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι υπογράφοντες την πρωτοβουλία
 Μιχάλης Σιάχος, Ματίνα Παπαχριστούδη, Νίκος Σερβετάς

Το κείμενο που υπογράφουν μέχρι τώρα 502 δημοσιογράφοι υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Όταν μπροστά σου εξελίσσεται ένας πόλεμος πρέπει να πάρεις θέση.
Όποιος παραμένει ουδέτερος παρατηρητής, είναι σαν να παίρνει τη θέση του ισχυρού που σ’ αυτή την περίπτωση είναι η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός.
Κι όταν η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια τη ζωή, η ουδετερότητα οπλίζει την αυθαιρεσία.

Οι δημοσιογράφοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, να σπουδάσει και κυρίως να ζήσει.

Ακολουθούν 502 υπογραφές δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου