Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σε διαθεσιμότητα άλλοι 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι



Αυτό προβλέπει η τελευταία συμφωνία με την τρόικα, αλλά η κυβέρνηση ορκίζεται ότι δεν θα απολυθούν, απλώς θα μεταταγούν
Στη βάση της τελευταίας συμφωνίας με την Τρόικα έρχεται «νέα κινητικότητα» 6.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014, η οποία, όμως, κατά το κυβερνητικό επιτελείο, δεν θα συνδέεται με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, αλλά με υποχρεωτικές ή εθελοντικές μετατάξεις.
Σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, μέχρι το τέλος του 2014 θα έχουν απολυθεί συνολικά 15.000 υπάλληλοι, ενώ το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα ακόμη 4.000 υπάλληλοι (από ΟΤΑ, καθώς και από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας), προκειμένου να συμπληρωθεί η μνημονιακή επιταγή για 25.000 διαθεσιμότητες.
Μαζί επελαύνουν και 2.000 νέες απολύσεις ως το πρώτο τρίμηνο του 2015, γράφει το vima.gr, οι οποίες θα προέρχονται από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους και από τους ελέγχους μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται ως «ενδεικτικοί» στο κείμενο της νέας συμφωνίας με την τρόικα όσον αφορά στον τομέα των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο. Ωστόσο, πάντα οι διατυπώσεις επί των κειμένων έχουν σημασία…
Στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίσθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, περιελήφθη διάταξη με την οποία ορίζεται ότι υπάλληλοι που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής μετάταξης, δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για εκούσια μετάταξή τους και παραμένουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τη λήξη του καθεστώτος.

thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου