Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η άφιξη της «προϊσταμένης» και ο ΣΥΡΙΖΑ…


Τι να κρύβεται στις σκέψεις της;

“ Την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος, θα βρει μπροστά της, για τελευταία φορά μια άδεια Αθήνα, μια έρημη χώρα, θα ψάξει για «υπηκόους», αλλά τους μόνους που θα βρει θα είναι εκείνοι που έρχεται να υποστηρίξει προεκλογικά και θα την περιμένουν με ζωγραφισμένο το χαμόγελο του δουλικού στα πρόσωπά τους ”
Του Κώστα Καπνίση
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι χειρότερο δηλαδή μπορούσε να συμβεί στη χώρα, μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, περιμένοντας προφανώς να πέσει η σκόνη και να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τη συνεργασία ανωτάτου κυβερνητικού στελέχους με τη Χρυσή Αυγή, αλλά ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την άφιξη της «αυτοκράτειρας» Μέρκελ στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια και μιλώντας με καθαρά νεοφιλελεύθερους - τεχνοκρατικούς όρους, της «προϊσταμένης» όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, έρχεται για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το καταρρέον κυβερνητικό συνονθύλευμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των κρισιμότερων εκλογών των τελευταίων ετών τόσο για τη χώρα όσο και για το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης. Η Άνγκελα Μέρκελ, προφανώς και δεν θα έχει να πει κάτι για την ακροδεξιά δράκα που κυβερνά στην Ελλάδα ή για τις πρόσφατες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, η ίδια η Ευρώπη της «προϊσταμένης» του γερμανικού άρματος όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για την περίπτωση της Ουκρανίας και την αποκάλυψη ότι πίσω από τους «διαδηλωτές», οι οποίοι έριξαν την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, κρυβόταν η ακροδεξιά, αλλά τους υποστήριξε κιόλας. Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία δεν συνηθίζει να μιλά συχνά, δημοσίως τουλάχιστον, για την εξωτερική πολιτική της χώρας της, έσπευσε από την πρώτη στιγμή να πει ότι «Έχουν δίκιο οι Ουκρανοί διαδηλωτές». Η «γραμμή» δόθηκε και σύσσωμη η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία έσπευσε με τη σειρά της να σταθεί δίπλα στις νέες ουκρανικές «αρχές».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα απόσπασμα της ομιλίας του στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή, θυμήθηκε την ελληνική προεκλογική περίοδο του 2012 και τα «αθώα» δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο με αιχμή του δόρατος τη γερμανική έκδοση των Financial Times, η οποία είχε γράψει ολόκληρο άρθρο στα ελληνικά, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές, όταν πετούσαν οι «φίλοι» της χώρας προκηρύξεις από αέρος, προκειμένου η Ελλάδα να παραδοθεί, στους «φίλους» της πάντοτε, και να μην αντισταθεί στις φασιστικές δυνάμεις του Άξονα. Το κεντρικό νόημα του άρθρου των γερμανικών Times ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τον ελληνικό λαό του τύπου «Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ», σε μια εμφανή προσπάθεια να περάσει με προπαγανδιστικό τρόπο που θα θαύμαζε και ο Γιόζεφ Γκέμπελς, ότι μόνο οι «φίλοι» και η κυβέρνηση της αρεσκείας τους, η οποία τελικά και εξελέγη λίγο καιρό μετά, μπορούν να «σώσουν» τη χώρα.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η αντίδραση της Μέρκελ, σε περίπτωση που ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέπτονταν τη δική της χώρα κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου και στήριζαν τον πολιτικό της αντίπαλο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μια ακόμα καλή σύγκριση θα ήταν το γεγονός ότι όπως η Γερμανία χρησιμοποιεί το μεγάλο της οικονομικό μέγεθος και την ανυπαρξία της Ευρώπης σε επίπεδο πολιτικών κυβερνήσεων για να επιβληθεί στην Ελλάδα, κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί και από τις δύο υπερδυνάμεις του πλανήτη, οι οποίες βλέπουν τη Γερμανία ως μυρμήγκι, το οποίο πολύ ευχαρίστως θα έλιωναν. Πιθανότατα, αυτό δεν θα άρεσε στην επικίνδυνη για τους ευρωπαϊκούς λαούς, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό όμως πρεσβεύει ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, άρα και ο γερμανικός λαός θα έπρεπε να υποταχτεί στις επιθυμίες ΗΠΑ – Ρωσίας. Κάπως έτσι δεν πηγαίνει η λογική αυτών των ακραία νεοφιλελεύθερων σταγονιδίων;
Κοντολογίς, η Άνγκελα Μέρκελ, είναι πιθανόν να θεωρεί, και δικαιολογημένα με αυτή την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι η Ελλάδα είναι αποικία της, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπήκοοί της, όπως εξίσου πιθανό είναι να νομίζει ότι θα αλωνίζει για καιρό στη χώρα μαζί με τα δουλικά της. Την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος, θα βρει μπροστά της, για τελευταία φορά μια άδεια Αθήνα, μια έρημη χώρα, θα ψάξει για «υπηκόους», αλλά τους μόνους που θα βρει θα είναι εκείνοι που έρχεται να υποστηρίξει προεκλογικά και θα την περιμένουν με ζωγραφισμένο το χαμόγελο του δουλικού στα πρόσωπά τους. Αν θέλει όμως πραγματικά να μάθει την αλήθεια και να ανακαλύψει το τι ακριβώς θα βρει σε λίγο καιρό απέναντί της, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσει μια συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα. Η απάντηση βέβαια στη Γερμανίδα καγκελάριο έχει δοθεί ήδη από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Αυτή η χώρα έχει νοικοκύρη και είναι ο λαός της. Τελεία και παύλα», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την απάντηση θα πάρει και εκ του σύνεγγυς η Άνγκελα Μέρκελ και αυτό είναι που τρέμει και φοβάται περισσότερο κι από τα δουλικά της.
Αυτές οι εκλογές είναι πράγματι το πρώτο βήμα πριν από το επόμενο πιο κρίσιμο. Το βράδυ της 25ης Μαΐου ο ελληνικός λαός μπορεί να ξεκινήσει να γράφει το νέο αφήγημα της χώρας. Η βραδιά αυτή μπορεί να γίνει το επιστέγασμα του πολιτικού τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, των ντόπιων και ξένων συμφερόντων, της ξένης και ντόπιας εξάρτησης, της αποικίας, της «προϊσταμένης» και των «υπηκόων». Ο ελληνικός λαός μπορεί και θέλει να γράψει Ιστορία. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ…

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου