Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

H ΝΕΡΙΤ, ο Καψής, η αδιαφάνεια και ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των πολιτών


ΚΑΨΗΣ-MEGA

Τρίτος σταθμός εμπαιγμού από τον Παντελή Καψή αναδείχθηκε η ημερομηνία λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Ο Π. Καψής έως και τον Νοέμβριο χρησιμοποιούσε τη δικαιολογία πως δεν ήταν άδειο το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 
Και αφού μεθόδευσε με συνεχείς δηλώσεις την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο στις 6 Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε στις 7 Νοεμβρίου σε μία ακόμη συνέντευξή του στο «Βήμα» πως «ήταν μια πολιτική απόφαση. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής η ΝΕΡΙΤ»! Τελικά, ύστερα από τρεις εβδομάδες στο Ραδιομέγαρο εγκαταστάθηκε η ΔΤ και οι 500 συμβασιούχοι, με την ηγετική ομάδα που επιλέχθηκε από την πολιτική ηγεσία. Πέντε ημέρες μετά, στις 12 Νοεμβρίου, δήλωσε στον Real FM πως στο υπουργείο Οικονομικών συγκροτούνταν οι επιτροπές παραλαβής. Παράλληλα, θα άρχιζαν να μπαίνουν οι τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης γιατί υπήρχαν οι ανάγκες κάλυψης της ελληνικής προεδρίας! Την οποία, όπως δήλωνε, θα ήταν έτοιμη να καλύψει η ΝΕΡΙΤ, που θα έβγαινε στον αέρα το πολύ έως το τέλος Δεκεμβρίου! Το 2014 ήρθε, όπως και η προεδρία της ΕΕ, αλλά η ΝΕΡΙΤ μπλέχτηκε στον κυκεώνα των αδιαφανών προσλήψεων και των καταγγελιών για τα κριτήρια μοριοδότησης.
Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΤ για συνεργασία με ανάθεση προγράμματος, ώστε η τελευταία, την οποία δεν αναγνώριζε η EBU, να μπορεί να καλύπτει τα πολιτικά γεγονότα. Παράλληλα, άρχισε να ισχύει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ, το οποίο -όπως αποδείχθηκε- χρησιμοποιείται για τις απευθείας αναθέσεις της διοικητικής ομάδας.
Ο Παντελής Καψής επανήλθε στις 11 Ιανουαρίου για να διαβεβαιώσει στον Alpha πως η «ΝΕΡΙΤ, η οποία θα αρχίσει επίσημα τον Μάρτιο, θα είναι μια τηλεόραση που θα λειτουργεί με μειωμένο κόστος. Από 240 εκατομμύρια που στοίχιζε θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια». Έξι μέρες μετά, στις 17 Ιανουαρίου, συνέχισε το τροπάρι, δηλώνοντας πως το «πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει ουσιαστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά. Ανοίγει το Τρίτο Πρόγραμμα, έρχονται κάποιες καινούργιες σειρές, έρχονται εκπομπές, ταινίες». Ο Μάρτιος, φυσικά, δεν έφερε τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Αντιθέτως, ξεκαθαρίστηκε πως όλες οι παραγγελίες της ΝΕΡΙΤ προορίζονται για προβολή στο μόρφωμα της ΔΤ.
Ο Π. Καψής, ωστόσο, δεν πτοήθηκε. Στις 5 Φεβρουαρίου δήλωσε στον Real FM πως έχουν προσληφθεί 2.000 εργαζόμενοι με αντικειμενικά κριτήρια! Και στις 27 Φεβρουαρίου, αφού γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, επιτέλους έκανε την αποκάλυψη: Η ΝΕΡΙΤ πρέπει να βγει μέχρι τις 27 Απριλίου, γιατί αυτή η ημερομηνία υπάρχει στη συμφωνία με την EBU!
 Ο Καψής φεύγει, η ΝΕΡΙΤ δεν ανοίγει…
Το ορόσημο της 27ης Απριλίου ως δέσμευση προς την EBU δημιουργεί ποικίλες πιέσεις στο κυβερνητικό μπλοκ, που διαπιστώνει πως είναι αδύνατον να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ. Το πιθανότερο, μετά και τις ανακοινώσεις για τη μετάδοση των προγραμμάτων που έχει παραγγείλει η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ στο πρόγραμμα της ΔΤ, είναι να σβήσουν από τις συχνότητες το σήμα της ΔΤ και, με το ίδιο προσωπικό, να βάλουν στη θέση του το σήμα της ΝΕΡΙΤ. Όπως αποκαλύπτει εξάλλου σήμερα η στήλη (σε άλλο σημείο), δόθηκε με απευθείας ανάθεση η δημιουργία των ηχητικών σημάτων της.

τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου