Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι «ελληναράδες» συμπλέουν με το τουρκικό προξενείο



Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μειονότητας και όχι να αντιμετωπίζεται η ίδια ως πρόβλημα.

Με το που τελείωσαν το πασχαλινό αρνάκι, τα σαρκοβόρα παπαγαλάκια του Μνημονίου και της Διαπλοκής καταπιάστηκαν με το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης. Ή μάλλον καταπιάστηκαν με το ζήτημα των μειονοτικών υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν  σκιές για ένα κατά γενική ομολογία πολύ δυνατό ευρωψηφοδέλτιο.  Από κοντά και η Νέα Δημοκρατία μαζί με τον Πάγκαλο να επιδίδονται σε πλειοδοσία εθνικοφροσύνης, δημαγωγίας και συκοφαντίας.
Η υποκρισία των μνημονιακών εθνικοφρόνων βγάζει βέβαια μάτι. Όταν παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλαν άχνα. Και τι να έλεγαν άλλωστε; Ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο που σηματοδοτεί τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τη σταθερή στήριξή του στους κοινωνικούς αγώνες, ενώ τα μνημονιακά ψηφοδέλτια αναδεικνύουν την περιχαράκωση του κυβερνητικού στρατοπέδου;
Η υποκρισία όμως δεν εξαντλείται στην επιλεκτική ενασχόληση με τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι ακριβώς που ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα προβλήματα της μειονότητας, τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για αυτήν, ιδιαίτερα για τους Ρομά. Η υποκρισία τους γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική, μιας και είναι οι ίδιοι ακριβώς που εφαρμόζουν ή υποστηρίζουν την πολιτική που καταδικάζει τους Ρομά στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση.
Ωστόσο, η υποκρισία δεν συνιστά τη χειρότερη πλευρά της εκτυλισσόμενης προπαγανδιστικής επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Χειρότερη και πολύ πιο επικίνδυνη είναι η έμμεση σύμπλευση των κάθε λογής «ελληναράδων» με τους σχεδιασμούς του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.
-  Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται από τους «ελληναράδες» για την υποψηφιότητα του Μεστάν Οσμάν Ουμίτ, την υποψηφιότητα δηλαδή που σπάει τη γραμμή της αποχής των μειονοτικών από όλα τα κομματικά ψηφοδέλτια πλην της «ανεξάρτητης» λίστας που στηρίζουν οι γνωστοί κύκλοι του τουρκικού προξενείου.
-  Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται γιατί με την πολιτική του και με την υποψηφιότητα του Ουμίτ επιχειρεί να σπάσει το παραδοσιακό δίπολο που έχει διαμορφωθεί επί δεκαετίες στη Θράκη: από τη μια μεριά, διακρίσεις και περιθωριοποίηση της μειονότητας, και από την άλλη, άτυπη εκπροσώπησή της από όσους παίρνουν το χρίσμα των προξενικών κύκλων.
-  Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται γιατί παρουσιάζει στη μειονότητα και καθαρή πολιτική πρόταση, χωρίς να κάνει τα παραδοσιακά κομματικά παζάρια με τους προξενικούς κύκλους.
-  Μα πάνω απ’ όλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται γιατί αγωνίζεται έμπρακτα για την πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία όλων των πολιτών, γιατί δεν θεωρεί τη μειονότητα ξένο σώμα αλλά ισότιμο και αναπόσπαστο τμήμα του λαού μας, γιατί θεωρεί ότι η απάντηση στα προβλήματα είναι η αλληλεγγύη και όχι η εθνικιστική παράνοια, γιατί επιδιώκει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μειονότητας και όχι να αντιμετωπίζεται η ίδια ως πρόβλημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί και στη Θράκη γιατί και εκεί επιχειρεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.

 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου