Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τρύπαγαν όπου να 'ναι, με τα ΜΑΤ να κάνουν ό,τι θέλουν


Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν σωματικούς ελέγχους και τρομοκρατούσαν τον κόσμο

ΥΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ, ΜΕ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη διενέργεια γεωτρήσεων σε άλλα σημεία από τα καθορισμένα, η απάντηση του επικεφαλής αξιωματικού της αστυνομικής δύναμης ήταν: «Να πάτε στο τμήμα να κάνετε μήνυση»
Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 
Μέρες και πρακτικές Σκουριών ζει η Κέρκυρα. Οι κάτοικοι του χωριού Αγιος Στέφανος, δίπλα από την πλαγιά των 34.000 τ.μ. του προς πώληση Ερημίτη, ξύπνησαν χθες το πρωί και διαπίστωσαν ότι ήταν περικυκλωμένοι από κλούβες των ΜΑΤ, που ήταν τοποθετημένες κάθετα στο δρόμο που οδηγεί εκεί που βρίσκεται το γεωτρύπανο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, την περασμένη νύχτα έφτασαν στο νησί λεωφορεία με άνδρες των ΜΑΤ από την ηπειρωτική Ελλάδα, από τα Γιάννενα, ακόμη και από την Πρέβεζα.
 Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν σωματικούς ελέγχους και τρομοκρατούσαν τον κόσμο
Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν σωματικούς ελέγχους και τρομοκρατούσαν τον κόσμο
Οι άνδρες των ΜΑΤ ήταν στημένοι στα κεντρικά σημεία του χωριού Αγιος Στέφανος, σταματούσαν κάθε όχημα και πεζό που ήθελε να περάσει, έκαναν σωματικούς ελέγχους και έλεγχο στοιχείων ταυτότητας, κατέγραφαν τα στοιχεία των ανθρώπων και τρομοκρατούσαν τον κόσμο, ενώ απαγόρευαν την παραμονή τους στον δημόσιο δρόμο. Αν κάποιος ήθελε να περάσει για να πάει στο σπίτι του, τον συνόδευαν δυο και τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ. Συνοδεία αστυνομικών, ανάμεσα από πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι στις δύο πλευρές του δρόμου, περνούσαν και κάποιοι τουρίστες, οικογένειες με παιδιά, που ήθελαν να κατέβουν στο λιμανάκι του Αγίου Στεφάνου.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αυτοκίνητα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες, στα οποία επέβαιναν αστυνομικοί με πολιτικά, περιπολούσαν στο χωριό, κοιτούσαν ύποπτα τους κατοίκους κι έφτασαν σε σημείο να χτυπούν δυνατά τις πόρτες των σπιτιών, όταν διαπίστωσαν ότι κάποιος από μέσα τους τράβηξε φωτογραφία.
Την ίδια στιγμή και υπό την προστασία των ΜΑΤ, το γεωτρύπανο διενεργούσε ανενόχλητο τις γεωλογικές έρευνες στην πλαγιά του Ερημίτη. Αλλά, επειδή η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ ήταν λάθος και είχε επιλέξει για έρευνα σημεία όπου δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο γεωτρύπανο, το συνεργείο έκανε τις έρευνες σε άλλα σημεία, μεταξύ των οποίων και μέσα σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο. Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη διενέργεια γεωτρήσεων σε άλλα σημεία από τα καθορισμένα, για τα οποία έχει εκδοθεί προς το ΤΑΙΠΕΔ η σχετική άδεια από την Πολεοδομία της Κέρκυρας, η απάντηση του επικεφαλής αξιωματικού της αστυνομικής δύναμης ήταν: «Να πάτε στο τμήμα να κάνετε μήνυση». Παρά το γεγονός ότι του έδειχναν την παρανομία που γινόταν μπροστά στα μάτια του.
Την πλήρη στήριξή του στον αγώνα των κατοίκων κατά της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Καταγγέλλεται ότι οι γενικευμένες αντιδράσεις αλλά και οι τρεις εκκρεμούσες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν στάθηκαν εμπόδιο στο ΤΑΙΠΕΔ, που προχωρά τις διαδικασίες ξεπουλήματος του Ερημίτη. «Αγνοώντας τους πάντες, τα συνεργεία του ιδιώτη "επενδυτή" ξεκίνησαν γεωτρήσεις στην περιοχή, προφανώς για την καταγραφή των εδαφικών δεδομένων ώστε να προετοιμαστεί η δόμηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στέκεται αλληλέγγυος στο κάλεσμα των τοπικών φορέων για την προστασία του "Ερημίτη". Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί την εφαρμογή των ομόφωνων δικών της αποφάσεων. Ζητάμε να γίνουν σεβαστές οι προσφυγές και η υποχρέωση αναμονής της εκδίκασής τους στο ΣτΕ. Ζητάμε να αποσυρθούν άμεσα τα συνεργεία από την περιοχή. Ζητάμε να σταματήσει η παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία της εκποίησης και του ξεπουλήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι εργασίες σταμάτησαν χθες, και θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα. Το γεωτρύπανο επρόκειτο να παραμείνει στην περιοχή υπό την προστασία του Πολεμικού Ναυτικού, παρκαρισμένο έξω από την πύλη του φυλακίου.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου