Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μισθός - τέλος για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους από 500 ΝΠΙΔ



Άμεσες θα είναι και οι συνέπειες για τους εργαζομένους σε αυτά καθώς πλέον οι μισθοί τους θα βρίσκονται «στον αέρα».

Κλείνει από αύριο η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης για περίπου 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν έχουν απογραφεί, ενώ άμεσες θα είναι και οι συνέπειες για τους εργαζομένους σε αυτά καθώς πλέον οι μισθοί τους θα βρίσκονται «στον αέρα».
Εως τώρα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», έχουν μπει σε αυτή της διαδικασία περίπου ΝΠΙΔ, με 32.000 υπαλλήλους. Αλλά με το δεδομένο ότι δεν έχει γίνει ξανά αντίστοιχη καταγραφή, είναι άγνωστο το πόσοι φορείς δεν έχουν απογραφεί. Αρμόδια στελέχη της δημόσιας διοίκησης εκτιμούν ότι πρόκειται για περίπου 500, σημειώνοντας ότι «σε κάποια εξ” αυτών ο αριθμός εργαζομένων είναι μικρός ή ενδεχομένως και μηδενικός».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, σε όσα ΝΠΙΔ δεν απογραφούν θα γίνει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και των αμοιβών των μελών του ΔΣ τους, ενώ αν δεν υπάρξει συμμόρφωση έπειτα από δύο μήνες, τότε παύεται αυτοδικαίως η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ.
Ενδεικτικό είναι ότι, πέραν των επιμέρους οργανισμών σε σειρά υπουργείων, δεν έχουν απογραφεί: Γενικοί και τοπικοί οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων (υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), καθώς και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.

 http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου