Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Live your «ΜΕΘ in Greece»



Μείναμε σχεδόν τρεις μήνες κλεισμένοι μέσα, απαγορευόταν να βγούμε εκτός Αθηνών για να έρθει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και να πει στους τουρίστες από το εξωτερικό, ελάτε και μην κάνετε τεστ...
του Βαγγέλη Σπυράκη
Δεν θα γίνονται τεστ για κορονοϊό ούτε θα επιβάλλεται καραντίνα στους τουρίστες που θα φτάσουν στη χώρα μας από το εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Μια απόφαση που δείχνει για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση   δίνει διαπιστευτήρια αναξιοπιστίας, ανευθυνότητας και κυνικότητας εφαρμόζοντας ένα επικίνδυνο σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας ρισκάροντας την υγεία όλων. 
Για τον κ. Θεοχάρη, το μοναδικό κριτήριο για την «ελεύθερη είσοδο» των τουριστών  θα είναι να έχουν λέει  καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή ο τουρίστας θα έρχεται με το βιβλιάριο υγείας του η με γνωμάτευση από τον οικογενειακό του γιατρό;΄
Και με την καλή την πίστη δηλαδή αν σκάσουν μαζεμένα τα κρούσματα τράβα κάνε ιχνηλάτηση με ποιους συναντήθηκε ο τουρίστας στο νησί και με ποιους έπινε ούζο.
Στο βωμό του χρήματος, η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τουριστικών ομίλων (που τους μαντρώνουν τους τουρίστες στα πολυτελή ξενοδοχεία, ψωνίστε, φάτε, διασκεδάστε) και όχι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στα καταλύματα που τόσα χρόνια στηρίζουν τον τουρισμό, επιλέγει να κάνει την Ελλάδα «χωματερή», καθώς τουρίστας αξιώσεων δεν θα έρθει ή θα είναι επιλεκτικός. Άλλωστε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν δοθεί οδηγίες που συστήνουν τον εσωτερικό τουρισμό για φέτος και μάλιστα τον επιδοτούν, στην Ελλάδα θα έρθουν επειδή τα πληρωμένα κυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ότι η χώρα είναι ο πιο ιδανικός τόπος για τουρισμό; Επειδη έχουμε χαμηλά νούμερα κρουσμάτων αυτό δεν συνιστά ότι είμαστε «μπάτε σκύλοι αλέστε». Γιατί μέχρι πρότινος ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς λέγανε ότι πρέπει να προσέξουμε μην επιβαρυνθούν οι ΜΕΘ. Τώρα ξαφνικά αδειάσαμε και όλα καλά;
Μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι οι ομογενείς του εξωτερικού που τους είχαν κλείσει στα αεροδρόμια, ήταν «υγειονομικη βομβα»,  τώρα οι ξένοι τουρίστες που θα έρθουν από χώρες που ακόμα πλήττονται από την πανδημία τι είναι; Χαρισματικοί και δεν κολλάνε η μεταφέρουν τον ιό; Εκτός αν είναι από εκείνους που πάνε σε φιέστες αλλά Ομόνοια... και Μαξίμου.  Η να είναι από εκείνους τους τουρίστες που θα πίνουν μπύρες η σαμπάνιες... (αναλόγως της κουλτούρας τους) στις πλατείες!
Αλλά ξέχασα τα πιτσιρίκια της πλατείας στην Αγ. Παρασκευή, στα Εξάρχεια, στην Άνω Πόλη μεταφέρουν τον κορονοϊο. Αυτά πιθανόν να μην κάνουν διακοπές. Πιθανόν να δώσουν εντολή να μην επιβιβάζονται καν στα πλοία στα αεροπλάνα να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί. Και αυτό για να μην χαλάσει η εικόνα που θέλει να ''χτίσει ''η κυβέρνηση ότι η Ελλάδα είναι η πιο ασφαλής χώρα από τον κορονοϊό λόγω της πρόληψης της κυβέρνησης του  Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με την μόνη διαφορά ότι η μεταδοτικότητα είναι υψηλή ακριβώς λόγω του μακρού χρόνου επώασης και για αυτό όπως λέει η επιστημονική κοινότητα (ΠΟΥ)  η μεγαλύτερη δεξαμενή μετάδοσης είναι οι ασυμπτωματικοί. To επιβεβαίωσε μάλιστα σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέροντας, ότι θεωρείται βέβαιη η επάνοδος του ίου με δεύτερο κύμα λοιμώξεων. Να δούμε λοιπόν  όταν σκάσουν απανωτά κρούσματα (το απευχόμαστε), αν οι υποδομές στα νησιά  που ήδη είναι ανεπαρκείς πόσο θα αντέξουν.  Όσο και αν προσπάθησε να «χρυσώσει» το χάπι, ο κ. Θεοχάρης που ανέφερε: «Ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών. Συνεργαζόμενο γιατρό με κάθε κατάλυμα και ορισμό συντονιστή από κάθε κατάλυμα. Κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης των κρουσμάτων. Ειδικούς χώρους για καραντίνα ανά περιφέρεια, ανά νησί και μεταφορά σε δομή υγείας όταν χρειαστεί»… ένα είναι το σίγουρο. 
Έτσι όπως το πάνε σίγουρα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι «Live your ΜΕΘ in Greece»
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου