Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Παρέμβαση με Σκέρτσο και νάζι...


Με μια άκομψη παρέμβαση ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άρης Σκέρτσος επιχείρησε να  υπερθεματίσει στην - αμφιλεγόμενη - άποψη που εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός για την εισαγγελέα στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη και το αν έχει υπερβεί τα εσκαμμένα με τη φορτισμένη συναισθηματικά αγόρευσή της.
Ακόμη και αν κάποιος δεχτεί ότι, πράγματι, η επίκληση των συναισθημάτων ή αποστροφή για τον ρόλο των δικηγόρων είναι ασύμβατη με την εισαγγελική λειτουργό, η αγόρευση της εισαγγελέως φαίνεται πως συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, σε αντίθεση με την παρέμβαση του κυβερνητικού παράγοντα, που παραμένει όψιμη και αποσπασματική.
Γιατί αν ο Άρης Σκέρτσος και η κυβέρνηση ενδιαφέρονται πραγματικά για την αμεροληψία των εισαγγελέων θα έπρεπε προ πολλού να μιλήσει για μια άλλη αγόρευση εισαγγελέων σε δίκη, που επίσης μια μάνα περιμένει δικαιοσύνη: Αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Που έχει όμως απείρως διαφορετικά χαρακτηριστικά και βαθιά πολιτικά κίνητρα. Εκεί η εισαγγελέας όχι απλώς εκφεύγει τον καθηκόντων της, αλλά επιχειρεί να απομονώσει το έγκλημα ως αποτέλεσμα τυχαίας συνάντησης  και να συμβάλει στη γενικότερη και συνεχιζόμενη απόπειρα συγκάλυψης των πολιτικών κινήτρων της  δολοφονίας Φύσσα και της νεοναζιστικής και ακροδεξιάς τρομοκρατίας.
Και πόσα άλλα απίστευτα έχουν ακουστεί σε τόσες άλλες υποθέσεις από την εισαγγελική έδρα. Αποφάσεις και αγορεύσεις που εξόργισαν και προσέβαλαν τους πολίτες, παραβιάζοντας όχι μόνο το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και την κοινή λογική, με οικονομική και πολιτική διάσταση. Αγορεύσεις που ως βασικό επιχείρημα είχαν όχι την υπόσταση των αδικημάτων που αποδίδονταν σε ανθρώπους, αλλά με «συνοπτικές διαδικασίες» επιδίωκαν την καταδίκη βάσει φρονήματος, παραπέμποντας σε μαύρε εποχες.
Κυρίως όμως, αν το στέλεχος του Μαξίμου υπερασπίζεται πραγματικά το -φιλελεύθερο-κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης θα πρέπει πρωτίστως να επικρίνει ένα πρώην Πρωθυπουργό και αρκετούς νυν υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υβρίζουν, εκβιάζουν, απειλούν και μηνύουν εισαγγελικούς λειτουργούς που ερευνούν σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, όπως το σκάνδαλο Novartis. 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου