Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Αμβρόσιος με ΝΔ, Αμβρόσιος με ΣΥΡΙΖΑ


Την πρώτη Κυριακή που επαναλειτούργησαν οι Εκκλησίες μετά την πανδημία, μια σειρά από ειδήσεις φρόντισαν να υπενθυμίσουν ότι τα όρια της ανεκτικότητας της υποκρισίας και της γραφικότητας βρίσκονται πολύ κοντά και εξαρτώνται από τις επίκαιρες επιδιώξεις των φορέων της εξουσίας.
Η είδηση της ημέρας, ο «αφορισμός» από τον πρώην Αιγιαλείας Αμβρόσιο των Μητσοτάκη και Χαρδαλιά άμεσα και της Κεραμέως υπό προθεσμία, είναι απλώς το γραφικό επιστέγασμα μιας περιόδου που η χώρα έχει να λύσει πολύ σοβαρά ζητήματα υγείας και οικονομικής επιβίωσης για τους πολίτες αλλά η κυβέρνηση ασχολείται κυρίως με τα καπρίτσια της Εκκλησίας. Το αν έχει ή όχι τυπική ισχύ ο αφορισμός, όπως έσπευσε να ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος,  μικρή σημασία έχει για πιστούς και μη στη χώρα. Ο Αμβρόσιος «αφορίζει» μέλη της πλέον θρησκόληπτης κυβέρνησης αλλά και της πιο υποχωρητικής απέναντι στην Ιερά Σύνοδο, που απαιτεί - μεταξύ άλλων - να απομακρυνθεί η σεξουαλική αγωγή από την εκπαίδευση. 
Ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτηρίζει «κήρυκα του μίσους» τον Αμβρόσιο, αρκετά όψιμα όμως καθώς ούτε η ΝΔ αλλά ούτε ο μιντιακός της μηχανισμός βρήκαν κάτι επιλήψιμο να πουν όσο ο Αμβρόσιος ήταν εν ενεργεία Δεσπότης και ευχόταν «να σαπίσει το χέρι τη Φίλη», όταν ευλογούσε χρυσαυγίτες αλλά, κυρίως, όταν έβαζε πλάτη για το Μακεδονικό και κινητοποιούσε όλον τον εθνικιστικό όχλο μαζί με όλο τον κλήρο! 
Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός που υποβάθμισε τον «αφορισμό» Αμβρόσιου, λίγο νωρίτερα σε ζωντανή σύνδεση παρέδιδε μαθήματα σε πιστούς που γλείφουν ομαδικά το ίδιο κουταλάκι εν μέσω πανδημίας. Υπενθύμισε έτσι πως το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι προσπαθεί να χωρέσει τη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία, στις μικροκομματικές της επιδιώξεις με καταστροφικά αποτελέσματα. Την ώρα που επαναλειτουργούν χωρίς την παραμικρή επιτήρηση οι ναοί, επαγγελματικοί κλάδοι με χιλιάδες εργαζομένους καταστρέφονται, παραμένοντας κλειστοί. Και ενώ κληρικοί και επιστήμονες σαν την κ. Γιαμαρέλου έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτοι να «τζογάρουν» την υγεία των πολιτών, η Αστυνομία επιμένει με προκλητική επιλεκτικότητα, να επιτίθεται συνεχώς στους νέους που μαζεύονται στις πλατείες γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε.
Μέσα σε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό, η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας για την καταπολέμηση της ομοφοβίας, αν και αυτονόητη δημιούργησε αμηχανία. Θα ήταν αυτοκτονία για, αφορισμένους και μη της κυβέρνησης, να πουν το παραμικρό. Έρχονται και εκλογές ή ανασχηματισμός...
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου