Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Κ. Κυρανάκης: Μαγκιές

Όταν είσαι βουλευτής της ΝΔ και στην πέφτουν άγρια οι πιο σκληροί αρθρογράφοι της ΝΔ , καλυτέρα να μην κοιτάξεις στο τούνελ του μέλλοντος σου.  Το φως που βλέπεις είναι το τρένο που έρχεται κατά πάνω σου.
Ο βουλευτής Κυρανάκης βρισκεται ακριβώς σ’ αυτή τη θέση μετά την τελευταία φασαρία που έκανε στη Βουλή. 
Ακόμη και πριν γίνει βουλευτής υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες το κόμμα του έσπευδε να τον μαζέψει.  Οι ακρότητες που έλεγε νέρωναν την κεντρώα σούπα που προσπαθούσε να μαγειρέψει ο  Μητσοτάκης.
Επιπλέον θόλωναν και τον καθωσπρεπισμό που πρέπει να έχει ένας πολιτικός από σπίτι και ο Κυριάκος ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία.  Δεν ανατράφηκε με «μαγκιές» σαν αυτές του Κυρανάκη.
Πόσο καθώς πρέπει είναι να λες σε βουλευτές «είστε κότες λειράτες;  Πόσο απέχει αυτή ρητορεία από τα  Άπαντα και του Ψαριανού και το στυλ του Κασιδιάρη;
Χώρια που κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσε; Προτιμούσε δηλαδή να τον πλακώσει στο ξύλο ο Πολάκης και τον βρήκε «κότα» επειδή βγήκε από τη συνεδρίαση;

Όσοι ξέρουν τον Κυρανάκη παιδιόθεν, λένε ότι είχε κάποιες ιδιοτυπίες.  Ξέφευγε εύκολα και από ό,τι φαίνεται το χούι τον συνοδεύει.
Πώς αλλιως μπορεί να ερμηνευθεί  ότι δυο φορές είπε σε Συριζαίους ότι «κρύβονται στα φουστάνια της Μπακογιάννη».  Βάλε το χέρι στου Μεγαλοδύναμε- τι λέει ετούτος;
Όταν μιλάμε για την κυρία το να προστατεύει Συριζαίους «στα φουστάνια της» δεν είναι το φόρτε της. Από την  άλλη είδος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που τρέχει για προστασία την αδελφή του Μητσοτάκη δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.
Τότε τι θέλει να πει ο ποιητής;  Και πριν από όλα θέλει ή του ξεφεύγουν; Τι ζόρι τραβάει με τη Ντόρα; 
Λένε ότι της το κρατάει επειδή τον έκανε χαλκομανία από τότε που πήρε θέση υπέρ της θλιβερής ιδέας για το μπάρμπεκιου έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό στα Διαβατά.
Άπαιχτη Ντόρα: « Κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν . …Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδυνάμου μπορεί να είναι πολιτική θέση».
Αμ υπάρχει.  Και κυκλοφορεί  με 5-6 ονόματα.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί στη ΝΔ δεν βλέπουν με καλό μάτι έναν νεαρό που για  να κάνει  καριέρα μπορεί να πετάει ό,τι του κατεβεί.
Όπως π.χ. ότι  η προηγουμένη κυβέρνηση «έκαψε» και «έπνιξε» ανθρώπους.  Ότι «οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες». Ή να δίνονται μόνο σε «ελληνοπούλα»  επιδόματα.
Αυτά είναι δέκα κλικ πιο δεξιά από όλα όσα θα μπορούσαν να πουν ποτέ ο  Βορίδης με τον -παλιό- Άδωνι μαζί.  Κάνουν τον Μπογδάνο να φαίνεται  ακροαριστερός.
Όχι πως πολυσκοτίζονται για την ουσία στη ΝΔ. Αλλά πώς να καταδικάσεις μετά εκείνον τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Αχαΐα που αισχρολογούσε για τον  Μητσοτάκη, όταν ο δικός σου βουλευτής  δεν καταλαβαίνει δεν βρίσκεται πλέον στη «Σκεπαστή» της  ΑΕΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου