Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη...


Καλπογιάννης' 2020: 'Ριμέικ' των 80'ς στη Βουλή, στη ψηφοφορία για ...

"Καλπογιάννηδες" στην Ολομέλεια
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας της δημοκρατίας, που επαναλαμβάνεται σε κάθε περίσταση και σε κάθε τόνο από τους πολίτες αυτής της χώρας: "Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται". Μόνο που έχει δύο υποσημειώσεις: Η μία είναι να είσαι ο Λευτέρης Καλογιάνης (ή "Καλπογιάννης") που ώς βουλευτής το 1985, πήρε  την κάλπη στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και τη μετέφερε στα γραφεία της ΝΔ. Η άλλη είναι να είσαι ο γιος του Σταύρος, ο οποίος ως βουλευτής το 2020, ψήφισε στην κάλπη αλλά στη συνέχεια η Εφορευτική άνοιξε την κάλπη, του επέστρεψε την ψήφο και αυτός ξαναψήφισε με την ορθή διαδικασία. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. 
Ακόμη και τα παιδιά του Δημοτικού γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε ψηφοφορία, από εκλογή δεκαπενταμελούς μέχρι την εκλογή κυβέρνησης, η κάλπη σφραγίζεται και δεν παραβιάζεται παρά μόνο στην καταμέτρηση. Για τους "νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας" ακόμη και αυτό μπορεί να μην ισχύσει, αν θέλουν να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς τους. Μάλιστα, η αιτιολόγηση της εφορευτικής επιτροπής, που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής, τα κάνει ακόμη χειρότερα, καθώς επικαλείται τη διατήρηση της μυστικότητας της ψήφου Τη μυστικότητας ενώ έχει παραβιαστεί η κάλπη...
Και μάλιστα, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ενώ ο ψηφολέκτης φωνάζει "Δεν θα το καταλάβει κανείς". Μια αντίληψη καταστροφική, πόσο μάλλον όταν διαδραματίζεται στο ναό της Δημοκρατίας και θα κρίνει την παραπομπή ενός πολιτικού προσώπου σε προανακριτική διαδικασία, όπου του έχουν "φορτώσει" το μισό ποινικό κώδικα.  Με την ίδια συλλογιστική, η πλειοψηφία της Βουλής, δεν αποκλείεται στο μέλλον να ανοίγει την κάλπη για να προσθέσει ή να αφαιρέσει ψηφοδέλτια κατα πώς τη βολεύει. Θα μπορούσε πάντως να καλέσει τους δύο βουλευτές της που ψήφισαν "άκυρο", στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία, να το ξανασκεφτούν και να ψηφίσουν διαφορετικά. 
Μέσα στον ευτελισμό των θεσμών που επικρατεί στο Κοινοβούλιο τους τελευταίους δέκα μήνες, η Νέα Δημοκρατία φρόντισε την ίδια ώρα που γινόταν η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων να συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή και να καταθέτει ένας πρώην Υπουργός ενώ ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ήταν ταυτόχρονα Πρόεδρος της -μνημειώδους- Εφορευτικής Επιτροπής στην Ολομέλεια. 
Άλλωστε, σύμφωνα με τη συλλογιστική και την πρακτική της ΝΔ, οι συνεδριάσεις είναι μάλλον διακοσμητικές, αφού όλα είναι προαποφασισμένα μέχρι το Ειδικό Δικαστήριο. Ίσως και τα αποτελέσματα κάθε ψηφοφορίας, όπως φαίνεται...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου