Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ο Ρουπακιάς είσαι εσύ

Ο ψηφοφόρος που όπλισε τους φονιάδες με ψήφους και χρήμα, όχι μόνο πριν αλλά και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει το χέρι λερωμένο με αίμα.
του Νίκου Παπαδογιάννη
Άχου τον, μωρέ, τον Ελληνάκο, τον ευαισθητούλη,βδελύσσεται λέει, που άκουσε τον Ρουπακιά να αποκαλεί τον φόνο του Παύλου Φύσσα «απλή ανθρωποκτονία». Αισθάνεται αποτροπιασμό με την αναλγησία του ανδρός και πέφτει από τα σύννεφα, όταν ακούει ότι το φονικό εκπορεύτηκε από μεγαλόσχημα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ευλογήθηκε από άνδρες ταγμένους στην τήρηση της τάξης. Συμμερίζεται τον πόνο της χαροκαμένης μάνας και τραβάει τα μαλλιά του, που υποκείμενα σαν τον Ρουπακιά και τους ομοίους του κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας.
Λίγο ακόμα και θα βγει στους δρόμους, ο μικρός ευαισθητούλης, να ευχηθεί ψόφο στους Ναζί. Και γιατί να μη το κάνει; Μήπως θα τον κατηγορήσει κανείς για αμνημοσύνη και για υποκρισία;
Στην κοιτίδα του Μητσοτακέικου, τέτοιες έννοιες αποτελούν νεκρό γράμμα. Όταν από κάποιο θαύμα ανασύρονται στην επιφάνεια, σπεύδει ο Σκάι να τις ξανακουκουλώσει, όπως η γάτα που σκεπάζει το σκατό της.
Μη βδελύσσεσαι, Ελληνάκο. Μην αποστρέφεις το βλέμμα, όποτε θωρείς κοινούς δολοφόνους να σου κλέβουν το δυσεύρετο οξυγόνο. Μη διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου, όταν βλέπεις αστυνομικούς να ατιμάζουν τα δικά τους ιμάτια.
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα δεν είναι ο αδίστακτος μπουχέσας που ζαρώνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναζητώντας σωτηρία στο κομποσχοίνι του. Ο φονιάς είσαι εσύ. Ο Ρουπακιάς είσαι εσύ.
Εσύ, που έμπασες τους κακοποιούς και τραμπούκους στο ιερό της Βουλής, οπλίζοντάς τους με 440.894 δηλητηριασμένα κουκιά το 2014. «Δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν διάβασα», δικαιολογήθηκες.
Εσύ, που εκτόξευσες τη Χρυσή Αυγή στις 536.913 ψήφους στις Ευρωεκλογές του 2014, σχεδόν 10% όσων πήγαν στις κάλπες, όχι πριν, αλλά μετά τη δολοφονία του Φύσσα και του Λουκμάν. Όχι πριν. Μετά. Μετά. Μετά.
Εσύ, που της ξανάδωσες 388.186 ψηφαλάκια έναν χρόνο αργότερα, για να φρενάρεις τη λαίλαπα της αριστεράς και των σταλινιστών. Για να πιάσουν και τόπο οι μισθοί, που από το δικό μας υστέρημα χρηματοδότησαν τα τάγματα εφόδου.
Εσύ, που ακόμα και σήμερα επιμένεις να τους προσφέρεις ένα στέρεο 3% και να ντροπιάζεις την Ελλάδα στέλνοντας δύο λεβέντες πατριώτες στο Ευρωκοινοβούλιο. Όχι με 3, αλλά με 5, εκεί, τοις εκατό. Διότι προέχει να εξάγουμε τον πολιτισμό μας.
Εσύ, που είδες «νοικοκυραίους» να δολοφονούν με λυντσάρισμα ιδίοις αυτών χερσί έναν αθώο άνθρωπο (τον Ζακ Κωστόπουλο) και χειροκρότησες με ενθουσιασμό, επειδή οι δράστες μοιάζουν με τα μούτρα σου. Και πάντως όχι με το πουστράκι.
Εσύ, που φτύνεις στον κόρφο σου όταν βλέπεις στον δρόμο μετανάστη με σκούρο δέρμα και που απαιτείς να κλείσουν τα σύνορα, ώστε να θαλασσοπνίγονται αβοήθητοι πρόσφυγες σαν τον παππού σου.
Εσύ, που εξισώνεις τους θύτες και τα θύματα και που μέσα σου λες ότι άφεριμ, δεν τρέχει και τίποτε που σκότωσαν τον Φύσσα, ένα άπλυτο τσογλάνι λιγότερο, με το καλό να επεκταθούν οι δράσεις και στα Εξάρχεια.
Εσύ, που έστειλες στα βουλευτικά έδρανα τον χυδαιογράφο ο οποίος χαρακτήριζε τον Ρουπακιά «ράκος» και που διαμαρτυρόταν επειδή η Μάγδα Φύσσα κυκλοφορούσε στο δικαστήριο «λυτή».
Εσύ, που δεν βλέπεις τίποτε λάθος σε μία κυβέρνηση γεμάτη Βορίδηδες, Πλεύρηδες, Αδώνιδες, Κυρανάκηδες, αλλά και σε μία Βουλή που κρύβει μία ντουζίνα Βελόπουλους.  
Εσύ, που θεωρείς τον κουμπουροφόρο Κατσίφα της Αλβανίας εθνικό ήρωα και όσους δίνουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους αβοήθητους πρόσφυγες ισλαμόδουλα μιάσματα.
Εσύ, που καταπίνεις αμάσητο το κάπηλο «no politica» του ποδοσφαιρικού γηπέδου και κοιτάζεις αλλού όταν ο εμπνευστής του χασκογελάει μέσα στα μούτρα σου, αγκαζέ με την πρωθυπουργάρα που ο ίδιος εξέλεξες.   
Εσύ, με τα χεράκια σου, φιλοτέχνησες αυτό το εξαίσιο τοπίο. Εσύ. Ο όψιμα ευαισθητούλης. Ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος. Δικό σου γέννημα είναι οι χρυσαυγίτες. Δική σου ψήφος λέρωσε τα μνήματα του Διστόμου, των Καλαβρύτων και της Βιάννου. Δικό σου γέλιο έκανε τη Μάγδα Φύσσα ράκος και άφησε τον Ρουπακιά λυτό.
Ο Ρουπακιάς έμπηξε το μαχαίρι στο κορμί του Παύλου Φύσσα, αλλά εσύ ήσουν αυτός που το έστριψε. «Τεχνική τριαντάφυλλο», λέει, εφάρμοσε ο δράστης. Ο αίσχιστος των ευφημισμών.
Φόνος με άρωμα λουλουδιών, αίμα ανακατεμένο με ροδόνερο. Από το χέρι το δικό σου. Μη κοιτάς αλλού και μη παριστάνεις τον σοκαρισμένο. Ο Ρουπακιάς είσαι εσύ.
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου