Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Είναι ντροπή, κύριε Παπαχελά...

Δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά. Και, στις πιο σκληρές ερωτήσεις, όχι μόνο απαντούσε με άνεση, αλλά έβαζε και τους δημοσιογράφους – αν είναι δυνατόν! – στη θέση του απολογούμενου. 
-Είναι ντροπή, κύριε Παπαχελά, αντί να μου κάνετε ερωτήσεις για τη Σύνοδο Κορυφής, τα ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο, να με ρωτάτε για τις διακοπές μου στο..
σκάφος μιας – πλούσιας, βεβαίως – συνεργάτιδάς μου που ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της είχαν σχέση με τη διαπλοκή.
Και πέρασε στην αντεπίθεση: Δεν πήγα ούτε με το κότερο του κ. Αλαφούζου, ούτε με το κότερο του κ. Μαρινάκη ούτε με το ελικόπτερο του άλλου καναλάρχη (δεν θυμόταν το όνομά του: ο Κυριακού) που έκανε βόλτες ο κ. Μητσοτάκης. 
Κοσιώνη και Παπαχελάς μείναν άναυδοι σε πολλά σημεία της συνέντευξης καθώς ο συνομιλητής τους αντί να απολογηθεί για διάφορα ζητήματα που θέτει η αντιπολίτευση, τους έφερνε στη δική του θέση (του απολογούμενου). Και έδειχνε μάλιστα γενναιοδωρία – α λα Ανδρέα Παπανδρέου – και τους συγχωρούσε για την «άγνοια» τους...

Εδώ στον ΣΚΑΙ ενορχηστρώσατε την εκστρατεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών... 

«Εθνική σκευωρία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον πόλεμο που δέχτηκε ο ίδιος και η κυβέρνησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
«Εδώ στον ΣΚΑΙ ενορχηστρώσατε μια εκστρατεία και δηλητηριάσατε την κοινή γνώμη» είπε, «Η ΝΔ είχε έτοιμο σχέδιο για το Σκοπιανό με διπλή ονομασία, γιατί δεν το λέτε;».
-Παπαχελάς: Δεν το αποφεύγουμε.
-Τσίπρας: Το ψιλοαποφεύγετε.
Όπως είπε (αναφερόμενος στην επιστολή Καραμανλή): Αν εγώ έστελνα επιστολή στον πλανητάρχη και ο Υπουργός Εξωτερικών μου επίσης μίλαγε για διπλή ονομασία, τότε αυτό θα αποτελούσε δεδικασμένο.
«Δεν στρέφομαι κατά του κυρίου Καραμανλή, αλλά κατά της ΝΔ που σήμερα υιοθετεί τη στάση Σαμαρά» πρόσθεσε. 
Στο τέλος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως έγινε μία έντονη συζήτηση και «Καλά έκανα και ήρθα»...
 nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου