Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Επεσαν (πράγματι) οι βάσεις...


Επεσαν (πράγματι) οι βάσεις...

της Άντας Ψαρρά
Τι θα μπορούσε άραγε να διδαχτεί ένας τελειόφοιτος φοιτητής που σπουδάζει δημοσιογραφία παρακολουθώντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στους δύο έμπειρους δημοσιογράφους, στελέχη του ομίλου Αλαφούζου; Οτι σεβάστηκαν τον συνομιλητή τους όταν έδινε τις δικές του απαντήσεις στις ερωτήσεις; Δύσκολο, μια και οι διακοπές ήταν τόσο ενοχλητικά πολλές που πραγματικά χρειάστηκε μεγάλη ψυχραιμία από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συνεχίσει να απαντά. Αυτό όμως δεν είναι προφανώς το πιο προβληματικό για την εικόνα τους.
Το πιο προβληματικό ειδικά για τον Αλέξη Παπαχελά, που υποτίθεται ότι έχει κάνει ερευνητική και σοβαρή δημοσιογραφία. Είχαν συνομιλητή τον πρωθυπουργό και αν εξαιρέσει κανείς την επιμονή του Αλ. Τσίπρα να ακουστούν και στον ΣΚΑΪ έγκυρα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το χρέος, τις επενδύσεις, την απορρόφηση κονδυλίων, την ανάπτυξη του τουρισμού, την ανεργία, τη φορολογία κ.λπ.) ή το πόσο αναληθές είναι το επιχείρημα ότι δήθεν επιβάρυνε με δεκάδες δισ. την οικονομία το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότερες ερωτήσεις κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν -ίσως και καλύτερα- από παρουσιαστές/στριες μεσημεριανών εκπομπών που πάντα κινούνται σε πιο... ελαφρείς τόνους. Εκεί που θέλατε να βάλετε τον Βαρουφάκη φυλακή, τώρα του δίνετε τηλεοπτικό χρόνο, παρατήρησε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός.
Οι εγκληματίες και κυρίως οι τρομοκράτες που θα αφεθούν ελεύθεροι, το βασικό δηλαδή προεκλογικό σύνθημα του ΣΚΑΪ και της Ν.Δ. μόλις απαντήθηκε ξεκάθαρα πέρασε στα αζήτητα, όπως και η δήθεν έκνομη επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.
Γρήγορα γρήγορα οι ερωτήσεις μεταφέρθηκαν στην τραγωδία στο Μάτι, όπου και πάλι ο πρωθυπουργός έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τη φρίκη και τις στιγμές πανικού που βίωσαν όλοι καθώς εξελισσόταν η τραγωδία. Οι δημοσιογράφοι επιτακτικά ζητούσαν μια συγγνώμη προσπερνώντας την απάντηση ότι η καλύτερη δυνατή συγγνώμη δεν είναι στα λόγια αλλά στο πώς άμεσα πάρθηκαν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, καλύτερης δυνατής φροντίδας των τραυματιών κ.λπ.
Το ενδιαφέρον του Αλ. Παπαχελά εξαντλήθηκε στη συνέχεια στις ολιγοήμερες διακοπές του πρωθυπουργού με το κότερο της συνεργάτιδάς του, στην υπόθεση του παρατρεχάμενου Πετσίτη, στις αναφορές του εισαγγελέα Αγγελή (κι όχι φυσικά στο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis) και στο απίστευτο ερώτημα του ερευνητή (!) δημοσιογράφου για το ποιος έδωσε τις επιστολές Καραμανλή για το Μακεδονικό στους δημοσιογράφους (φυσικά δεν αναφέρθηκε στην «Εφ.Συν.»).
Κανένας από τους δύο δεν ενδιαφέρθηκε για την Παιδεία, για την Υγεία ή έστω για τα εθνικά θέματα και ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά μόνο για το τι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ο Π. Πολάκης. «Δεν ρωτάμε για το έργο του Π. Πολάκη, ρωτάμε για τις αναρτήσεις», φώναξε η μονίμως εκνευρισμένη Σία Κοσιώνη!
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου