Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας φάνηκε από την πρώτη μέρα



Του Τάκη Ψαρίδη
Φανταστείτε τι θα γινόταν αν το λάθος και το τραύλισμα του κου Μητσοτάκη κατά την εκφώνηση του όρκου του, το έκανε ο Τσίπρας! Πρώτο θέμα στις ειδήσεις, λοιδορίες και πλήρης απαξία για τον «αγράμματο» πρωθυπουργό. Βεβαίως για τον κο Μητσοτάκη επικράτησε απόλυτη σιωπή.
Το ίδιο καταπνίγηκε εν τη γενέσει της και η σημαντική είδηση της σύγκρουσης της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον κο Μητσοτάκη. Επίσης απόλυτη σιωπή για τον ανώτατο δικαστή που έγινε υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ επί Σύριζα η περίπτωση της κας Θάνου ανέβασε το αντι-Σύριζα μέτωπο στα κεραμίδια κραυγάζοντας για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ντροπή για τους θεσμούς, κλπ.
Δεν είναι τυχαίο που ο κος Μητσοτάκης ανέλαβε ο ίδιος την επίβλεψη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), επίσης την Γεν. Γραμμ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο σύνολο της, την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Μια πρωτοφανής προσπάθεια άμεσου ελέγχου της ενημέρωσης που θα ζήλευε ακόμα και ο Κιμ Γιόνγκ και φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τον φιλελευθερισμό.
Όλα αυτά από την πρώτη κιόλας μέρα! Ο κος Μητσοτάκης και το επιτελείο του ξέρουν πάρα πολύ καλά, το πώς ήρθαν στην εξουσία και σε τι θα οφείλουν την παραμονή τους. Όταν ελέγχεις τα κυρίαρχα μίντια μπορείς να κάνεις τα πάντα, να καταφέρεις τα πάντα, να συγκαλύψεις τα πάντα και άσε το επικοινωνιακό επιτελείο του Σύριζα να νομίζει ότι «ο λαός ξέρει και καταλαβαίνει».
Επί τέσσερα χρόνια άσκησαν έναν πρωτοφανή έλεγχο στην κυβερνητική εξουσία. Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση της χώρας δεν δέχτηκε τέτοιον έλεγχο. Εντεταλμένα κομματικά και μιντιακά επιτελεία έψαχναν μέρα νύχτα, σπιθαμή προς σπιθαμή, τρίχα την τρίχα. Ξετίναζαν κυριολεκτικά τα μέσα και τα έξω της κυβέρνησης έως και το τελευταίο μέλος του Συριζα, προκειμένου να βρουν ένα ανθρώπινο λάθος, σαν και αυτό του κου Μητσοτάκη στην ορκωμοσία, για να το κάνουν πρώτο θέμα στην επικαιρότητα. Και όταν δεν έβρισκαν το κατασκεύαζαν αδίστακτα.
Από την μια ασκήθηκε ένας εξονυχιστικός έλεγχος σε βαθμό κακοήθειας και κακοπιστίας με κραυγές, φασαρία, με έναν λόγο μη πολιτικό, τοξικό και διχαστικό, χωρίς επιχειρήματα και γεμάτο ψέματα, ύβρεις, χαρακτηρισμούς και απαξία για την αριστερά και κυρίως για τον Τσίπρα και από την άλλη επιβλήθηκε η απόλυτη σιωπή, η ομερτά για οτιδήποτε ενοχλούσε το σύστημα, τους «άριστους» και την «αγία οικογένεια». Σκάνδαλα, Οφ σορ εταιρείες, θαλασσοδάνεια, κρυφά προγράμματα για την επόμενη μέρα.
Το αποτέλεσμα γνωστό. 40% στην ΝΔ. Προφανώς στις εκλογές αυτές νικητής δεν είναι ο κος Μητσοτάκης αλλά το μιντιακό σύστημα πού νίκησε την λογική, ακόμα και τους αδιάψευστους αριθμούς στην οικονομία και επανέφερε στην εξουσία αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα. Νικητής είναι η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας, είναι το ψέμα που νίκησε την αλήθεια. Γι’ αυτό και το 31,5% είναι ένα τεράστιο ποσοστό αντίστασης και ελπίδας με πολλαπλή αξία και σημασία.
Η πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης αποκαλύπτει την δημοκρατία που επιφυλάσσει στην χώρα. Τα πράγματα και πάλι αντιστρέφονται. Αυτή τη φορά κανένας απολύτως έλεγχος στην εξουσία, απόλυτη σιωπή σε ό,τι δεν συμφέρει, το μαύρο να γίνεται άσπρο και ταυτοχρόνως εξονυχιστικός έλεγχος έως και αλήτικη αντιπολίτευση στην ..αντιπολίτευση! (μύρισαν λέει «τσιγαρίλα» στο Μαξίμου).
Χωρίς τον έλεγχο της εξουσίας δεν υπάρχει δημοκρατία. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας που αποκαλύφθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα! Δεν είναι το οικονομικό. Είναι πρόβλημα δημοκρατίας γιατί χωρίς ενημέρωση καμία κοινωνία και οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί, τουλάχιστον για όλους.-
ανοικτό παράθυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου