Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Καλοκαιρινές κυβιστήσεις!



Αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ, άρχισαν τα ωραία. Ήρθε η πραγματικότητα να συγκρουστεί με την προπαγάνδα.
του Ορέστη Μεταξά
Η ΝΔ κέρδισε αυτές τις εκλογές με τον γνωστό τρόπο. Ψέματα, δημοκοπία, παραποίηση της αλήθειας. Έγινε ένα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της διαπλοκής, που ήθελαν, γιά ευνόητους λόγους, πάση θυσία ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί. Ελέγχοντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με την μαύρη, κατάμαυρη προπαγάνδα η ΝΔ εξήλθε νικήτρια των εκλογών.
Αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ, άρχισαν τα ωραία. Ήρθε η πραγματικότητα να συγκρουστεί με την προπαγάνδα.
Η προπαγάνδα έλεγε διά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι την πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησής της ΝΔ θα ξεμπλοκάρει το έργο του Ελληνικού. Η πραγματικότητα, λέει διαμέσου του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, ότι το έργο είναι πολύπλοκο, μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν κάποιες αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις και το έργο θα αρχίσει εντός του έτους. Το εντός της πρώτης εβδομάδας έγινε ήδη εντός του έτους. Μένει να διευκρινιστεί ποιό έτος εννοεί.
Στο «Μακεδονικό», η προπαγάνδα και τα ψέμματα, έλεγαν ότι η Μακεδονία ξεπουλήθηκε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητά, προκειμένου να έχει κομματικά ωφέλη, παραπλάνησε τους πολίτες, ότι δήθεν η συμφωνία δεν ήταν καλή για τα ελληνικά συμφέροντα. Στενάχωρη και δύσκολη μέρα για την Ελλάδα δήλωνε. Η πραγματικότητα επέβαλε στους υπουργούς Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να αποδεχτούν την χρησιμότητα της συμφωνίας.
Όσο η πραγματικότητα διαψεύδει την προπαγάνδα, η ΝΔ θα προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα.
Όσο η κυβέρνηση τα βρίσκει μπαστούνια στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής, θα μεταθέτει την πολιτική σε ένα μεταφυσικό πεδίο.
Γενικότερα τούτη η κυβέρνηση, θεωρεί ότι εκτός από το να κυβερνά έχει και ένα ιεραποστολικό έργο. Νοιώθουν λίγο σταυροφόροι. Σκέφτονται λοιπόν κάπως μπερδεμένα. Δίπλα στις πολιτικές τους πράξεις, ευελπιστούν ότι θα κατέβει και το Άγιο Πνεύμα να τους φωτίσει. Έχουν έναν ιερό φανατισμό. Είναι οι σύγχρονοι σωτήρες. Άσχετα αν την τελευταία φορά που μας έσωσαν, επί Κώστα Καραμανλή, χρεοκόπησαν την χώρα.
Κάπως έτσι και η κυρία Κεραμέως, «κράτησε» μιά εβδομάδα τα μηχανογραφικά των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, επειδη ήθελε κάτι να κάνει στο «θέμα» του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επειδή δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε, προσευχήθηκε στο Άγιο Πνεύμα μήπως και την φωτίσει. Όμως το Άγιο Πνεύμα έχει να κατέβει στην γη από το 33μ.Χ και αγνόησε την κυρία Κεραμέως. Αναγκάστηκε λοιπόν αυτή και έδωσε εντολή να συνεχιστεί κανονικά η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Άνευ κάποιας ειδικής θείας φωτίσεως στο «θέμα» του εν λόγω πανεπιστημίου.
Στα πλαίσια της επαναφοράς στην Χριστιανική κανονικότητα, ξεκόλησε και η αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ως επίτιμου διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Η αναγόρευση εκκρεμούσε λόγω αντιδράσεων, από το 2017. Όμως τώρα δεν είναι κυβέρνηση οι άθεοι αλλά οι θεοσεβείς. Έτσι στα μουλωχτά, εν κρυπτώ, ο κύριος Άνθιμος έγινε διδάκτορας. Οι αγκαλιές, τα χειροφιλήματα, οι εναγκαλισμοί με τους παπάδες συνεχίζονται και θα ενταθούν σε κάθε ευκαιρία. Όσο η ΝΔ θα απογοητεύει την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της με τις κυβιστήσεις της στα «εθνικά» θέματα, π.χ Μακεδονικό, ή στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, στο οποίο δεν υπάρχουν μαγικές δυνάμεις που θα εξαφανίσουν τους πρόσφυγες, τόσο θα δίνουν θεατρικές παραστάσεις θρησκευτικότητας.
Διάβαζα ένα βιβλίο της Τζώρτζιας Ρασβίτσου με τον τίτλο «Μαργαρίτα γης μαδιάμ.» Σε κάποιο κεφάλαιο η συγγραφέας γράφει: «Γιατί η γιαγιά μου, ενώ έχει πολύ καλές σχέσεις με το παπαδαριό της πόλης, μου απαγορεύει να φιλάω το χέρι του παπά, όπως κάνουν τ’ άλλα παιδιά. Ούτε κι εκείνη το φιλάει, γιατί όπως λέει:«Που ξέρεις τι έπιανε πριν; Κι αν έξινε τον κώλο του;» Γι αυτό λοιπόν συμβουλεύω όλες τις θεούσες και θεούσους της ΝΔ, που είναι έτοιμοι να φιλήσουν το χέρι του κάθε παπά και δέσποτα προκειμένου να μας δηλώσουν πόσο ενάρετοι είναι, να σκεφτούν πριν το κάνουν: «Που ξέρεις τι έπιανε πριν. Κι αν έξινε τον κώλο του;».
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου