Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ο θρίαμβος του αντί-σύριζα μηχανισμού προπαγάνδας


του Ειδικού Συνεργάτη
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου κέρδισε η ΝΔ και θριάμβευσε ο αντιΣΥΡΙΖΑ μηχανισμός προπαγάνδας.
Πρώτα ήταν ο φόβος της νοθείας που εκφράστηκε με τον πιο σαφή τρόπο από τον θεσμικό Λ. Αυγενάκη, τον γραμματέα της ΝΔ. Μετά ήρθαν οι φήμες για μαζικές παράνομες ελληνοποιήσεις ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά κυκλοφόρησε το σενάριο της αναβολής των εκλογών με πρόσχημα ένα στημένο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Είχε προηγηθεί η θεωρία της εξάντλησης της τετραετίας με κάθε τρόπο, ακόμη και μετά από ένα κακό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, λόγω αγκίστρωσης στην εξουσία και έρωτα με την καρέκλα. Η μία κατασκευή κατέρρεε μετά την άλλη, όμως χωρίς μεγάλο θόρυβο αφού το ισχυρό αντιΣΥΡΙΖΑ σύστημα περνούσε στο επόμενο παραμύθι εξαφανίζοντας το προηγούμενο.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ποτέ δεν κλήθηκε στα σοβαρά να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο για τα σχέδιά του, πώς ακριβώς θα καθαρίσει τα Εξάρχεια, τι θα κάνει με το προσφυγικό και τους ανασφάλιστους μετανάστες (αν δηλαδή θα τους πετάξει έξω από το σύστημα υγείας), με τα ιδιωτικά κολέγια, με τους συμβασιούχους, με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη τριετία. Ποτέ δεν πήραν διάσταση οι γαλάζιες διακηρύξεις για το ασφαλιστικό Πινοσέτ και τα εργασιακά, ενώ απόψεις που ο ίδιος έχει εκφράσει, όπως για ψυκτικούς από το Περιστέρι και ανισότητες που είναι κάτι φυσικό στις ανθρώπινες κοινωνίες, σπρώχτηκαν στη λήθη.
Ασφαλώς ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν κλήθηκε ποτέ να απαντήσει και για τη μεσοτοιχία του σπιτιού του με τη βίλα του Χριστοφοράκου της Siemens στην Τήνο, ούτε για την off shore της συζύγου του που έχει κοινό χρηματοδότη με το "Πρώτο Θέμα", για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων ή τα δανεικά κι αγύριστα 250 εκατ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ. Ούτε για το ρόλο του Β. Μαρινάκη που συμπεριφέρεται σαν συναρχηγός του και διαφημίζει αδίστακτα την εγκάρδια σχέση του με την ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ με άνεση πέρασε και τον σκόπελο των αποκαλύψεων για τις δεσμεύσεις Καραμανλή στην ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια",  θέμα το οποίο ξεμπέρδεψε με κάτι γενικότητες, ενώ το δώρο 37 δισ στις τράπεζες μαζί με την πιστοληπτική γραμμή που προανήγγειλε ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ πέρασε και δεν ακούμπησε.
Τα δε "ατυχήματα" διαφόρων υποψηφίων της ΝΔ "σκουπίστηκαν" πολύ γρήγορα. Από τα "επιδόματα μόνο για Ελληνες" του Κ. Κυρανάκη μέχρι την ανακίνηση παλαιότερων "εθνομηδενιστικών" απόψεων του όψιμου υπερπατριώτη Δ. Καιρίδη και από την σύνταξη που παρανόμως έπαιρνε η υποψήφια της ΝΔ Τ. Μωροπούλου μέχρι τα τανκς στην ΕΡΤ του Κ. Μπογδάνου, όλα ξεπλύθηκαν στο αντιΣΥΡΙΖΑ πλυντήριο χωρίς να αφήσουν εκλογικά επιζήμιους λεκέδες. Εννοείται ότι ποτέ δεν μάθαμε για εσωκομματικά ξεκατινιάσματα και άγρια γαλάζια παρασκήνια, αφού κατασκευαζόταν μια εικόνα αγάπης και χαράς. Κανένα βέτο δεν έβαλε ποτέ ο Μεϊμαράκης για το ευρωψηφοδέλτιο, οικεία βουλήσει πήγε ξανά στις Βρυξέλλες η Σπυράκη, δεν ήθελε να πολιτευτεί η Πατριανάκου στη Λακωνία και η άρνηση της Ολγας Κεφαλογιάννη να υπουργοποιηθεί είναι άνευ σημασίας.

Η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η ήρεμη αποδοχή της ήττας από τον Αλ. Τσίπρα που τηλεφώνησε στον Κυρ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί και τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν αρκετή για τους φανατικούς αντιΣΥΡΙΖαίους. Αμέσως καταγγέλθηκε από φωνασκούντες σχολιαστές ότι ο Αλ. Τσίπρας βλέπει δεξιά παρένθεση γιατί μίλησε για πρόσκαιρη ήττα και για σχέδιο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στα πάνελ διάφοροι "γενίτσαροι" της ΝΔ διέβλεπαν αλαζονεία στις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συνέχαιραν τα στελέχη της ΝΔ για την νίκη τους αλλά, προφανώς, θα έπρεπε παράλληλα να καταγγέλλουν τον Μαδούρο για να πείσουν ότι το εννοούν.
Η εύκολη ερμηνεία είναι ότι η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ νόστιμο τυράκι για το ακραίο κέντρο που βρήκε αυτό το πρόσχημα, ότι η δημοκρατία κινδυνεύει, για να εναγκαλιστεί με τον Αδωνι και τον Βορίδη. Ηταν χαρακτηριστική η ανάρτηση στο FB υπέρ ΝΔ του ΔΗΜΑΡίτη Μάνου Ματσαγγάνη, για να μην σταθεί κανείς στους πανηγυρισμούς του βενιζελικού Μ. Επιτροπάκη, που ήταν και υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ πριν τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου.
Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του φιλονεοδημοκρατικού μηχανισμού προπαγάνδας είναι ότι ο live διασυρμός του Κ. Μητσοτάκη από τον Γ. Αυτιάθάφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ στην  συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΝΔ αποκάλυψε "στον αέρα" ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος όπου θέλει και "ό,τι θέλει" και τον κάλεσε να του τηλεφωνεί όποτε έχει οποιοδήποτε παράπονο από την εκπομπή του. Ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός τον επαινούσε για τη δημοσιογραφική αξία του... 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου