Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΝΔ! Γιατί να μετανιώσω;



του Νίκου Μωραίτη
Κουράστηκε ο Κούλης. Δούλεψε μία ολόκληρη εβδομάδα και έφυγε για διακοπές στην Τήνο, στο εξοχικό ντε, το μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο.Αλλά γιατί να μη φύγει; Τη δουλειά την έκανε. Ανέθεσε αρμοδιότητες.Έβαλε υπουργό εργασίας εκείνον που είχε παραβεί το εργατικό δίκαιο,υπουργό παιδείας εκείνη που σιχαίνεται τα δημόσια πανεπιστήμια,υπουργό γεωργίας το τσεκούρι το καλό, υπουργό ανάπτυξης την ακροδεξιά καρικατούρα, απαγόρευσε τους διορισμούς συγγενών, διόρισε τον ανηψιό του, όλα μια χαρά.
Στο κάτω κάτω τι είναι ο Κούλης; Μία μαριονέτα επιχειρηματιών είναι.Έβαλε αυτούς που του υπέδειξε η Διαπλοκή -έγιναν και μια δυο καραμπόλες εκεί-, τι να κάτσει να κάνει στην Αθήνα; Καλές διακοπές και του χρόνου με υγεία.
Μήπως θα γράψει κάποιος ότι κυβέρνησε μία εβδομάδα κι έφυγε; Μήπως θα θυμηθεί κανείς ότι ο έρμος ο Τσίπρας επί πέντε καλοκαίρια πήγαινε 5-6 ημέρες διακοπές μόνο; Η αλήθεια είναι ό,τι πουν τα κανάλια. Και τα κανάλια είπαν: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει στις 7:30 το πρωί τα τηλεφωνήματα στους υπουργούς του, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στα γραφεία τους. Τα κανάλια φιλοτέχνησαν την εικόνα εργατικότητας της κυβέρνησης, άρα ο αρχηγός μπορεί να πάει να ξεκουραστεί.
Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν ο Τσίπρας, μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε φτιάξει βαλίτσα και είχε φύγει για διακοπές; Αντιλαμβάνεστε ποιο θα ήταν το βασικό θέμα στις στήλες των δημοσιογράφων του payroll;
Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως η κυβέρνηση ξεκίνησε δυναμικά, παρά τις διακοπές του αρχηγού. Ξήλωσε τον ΑΜΚΑ των μεταναστών -να ψοφήσουν, τι μας νοιάζει, εμάς μας ψήφισαν ελληναράδες πρώην χρυσαυγίτες και κυρίες των βορείων προαστίων που αγαπούν τα ζώα αγκαλιάς αλλά όχι τους πρόσφυγες-, υπήγαγε το μεταναστευτικό στο Υπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη όπως όλοι οι Ορμπάν του κόσμου, υπήγαγε την ΕΡΤ και την ΕΥΠ απευθείας στον πρωθυπουργό όπως κάθε καλή Χουντάρα, αποφυλάκισε τον «επιχειρηματία» Φρουζή, έκανε τον Άνθιμο επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ, ανήγγειλε ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση που έχει ήδη μειωθεί, δεσμεύτηκε ότι θα πάνε εγκαίρως τα βιβλία στα σχολεία που ήδη έχουν πάει και χαιρέτισε ως μεγάλη επιτυχία τη νέα πτώση των επιτοκίων δανεισμού που οφείλεται στον είλωτα Τσακαλώτο.
Α, και μην ξεχάσουμε την επόμενη μεγάλη μπίζναΠροπαγάνδα από υπουργούς, μίντια, πουλημένους δημοσιογράφους και ακροδεξιά τρολ: Η ΔΕΗ κατέρρευσε, δεν έχει λεφτά ούτε για πινέζες, πρέπει να πουληθεί όσο όσο και να ευχόμαστε να βρεθεί και κανένας καλός χριστιανός επιχειρηματίας να μας κάνει τη χάρη να την πάρει. Αλλά για να λατρέψει ο πολίτης το ξεπούλημα της ΔΕΗ, δώσ’ του και μερικά επαναλαμβανόμενα μπλακ άουτ ώσπου να φτάσει να πει «άι σιχτίρ, να την πουλήσουν να ησυχάσουμε».
Κάθε πολίτης που λειτουργεί με βάση τους δημοκρατικούς θεσμούς θα είχε ήδη μετανιώσει για την ψήφο του, αλλά, ούτως ή άλλως, τέτοιοι «θεσμικοί» πολίτες δεν ψηφίζουν πια ΝΔ. Οι νοικοκυραίοι της ΝΔ είναι τόσο ξεφτισμένοι, τόσο εκχυδαϊσμένοι από τα ΜΜΕ που δε θα φωνάξουν ακόμα κι αν η κυβέρνηση επιβάλει… απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα. Θα αντιδράσουν μόνο όταν πονέσει η τσέπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου