Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Το παιχνίδι παίζεται ακόμα γιατί η ιστορία γράφεται σε χρόνο ενεστώτα από εμάς τους ίδιους



Δικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε τα σχέδια των λίγων να επιβληθούν στις ανάγκες και στο δίκαιο των πολλών
του Κώστα Παυλίδη*
Πρώτα υπήρξαν οι δηλώσεις του Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα και του πρώην στελέχους του ΔΝΤ Μ. Ξαφά που μιλούσαν ανοιχτά για ανάγκη περικοπής συντάξεων, μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και ανάγκη συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα. Ύστερα προέκυψαν οι ανακοινώσεις μερίδας στελεχών της Κομισιόν που αμφισβητούσαν τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ζητούσαν κατάργηση των μέτρων και επιστροφή σ αυτό που εκείνοι ορίζουν ως “κανονικότητα”. Μετά δράση ανέλαβαν τα μεγάλα κέντρα Διαγνωστικών Εταιριών που απαιτούσαν άμεση πληρωμή των εξετάσεων από τους ίδιους του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Στη συνέχεια μπήκαν στο χορό, οι διάφοροι επιχειρηματίες που ζητούσαν επιτακτικά στις περιοδείες του Κ. Μητσοτάκη να κάνει πράξει τις εξαγγελίες του για επταήμερη εργασία αλλά και να καταργήσει τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ενισχύοντας τη φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία. Τώρα, η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. που ανακοίνωσε μονομερή αύξηση των διοδίων από 1η Ιουλίου μη λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την παράλληλη διαδικασία που εξελισσόταν και αφορούσε τη διαπραγμάτευση για μείωση του κομίστρου όσο και την εισαγγελική έρευνα για το κόστος απόσβεσης, με απώτερο σκοπό τον τελικό έλεγχο του Δημοσίου.
  Όλα αυτά σε συνδυασμό με δεκάδες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ σε ανύποπτο χρόνο που κλείνουν το μάτι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, αποτελούν κρίκους μιας νεοφιλελεύθερης αλυσίδας που επανασχηματίζεται και  επιθυμεί διακαώς να περαστεί ξανά σαν θηλιά γύρω απ’ το λαιμό του κόσμου της εργασίας. Τα παραπάνω γεγονότα είναι συγκεκριμένα, δεν βασίζονται σε εικασίες ή συνωμοσίες, έρχονται να αποτυπώσουν με τον πιο κυνικό τρόπο αυτή την αγαστή συνεργασία συμφερόντων που πασχίζει να επιστρέψει σ’ όλα εκείνα που μας οδήγησαν στην κρίση, στα Μνημόνια και την αγκαλιά του ΔΝΤ.
Η δική μας απάντηση συμπυκνώνεται στις μάχες που δώσαμε μέχρι σήμερα, στις ήττες που υπήρξαν αλλά δεν μας λύγισαν αντιθέτως μας πείσμωσαν, στις νίκες που πετύχαμε και απέδειξαν ότι έχει νόημα να παλεύουμε. Στον εξορθολογισμό των οικονομικών στοιχείων της χώρας, στη μείωση της ανεργίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην ανάσχεση της ακραίας φτώχειας, στο όραμα για την επόμενη μέρα χωρίς μνημόνια. Το πρόγραμμα όπως εκπονήθηκε βάζει με ακόμη πιο σαφή και επιθετικό τρόπο τα επίδικα και όσα πρέπει να πράξουμε την επόμενη 4ετία. 500.000 νέες θέσεις εργασίας με στόχευση σε νευραλγικούς τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, η περαιτέρω μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, η αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης πάντοτε με κοινωνικό πρόσημο και με σεβασμό στο περιβάλλον. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο, κοινωνικό, χωρίς ασάφειες αλλά με επίκεντρο τα συμφέροντα όσων επλήγησαν από την κρίση.    
Δικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε τα σχέδια των λίγων να επιβληθούν στις ανάγκες και στο δίκαιο των πολλών. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν έχει κριθεί όσο κι αν αυτή την εικόνα προσπαθούν να παρουσιάσουν τα διάφορα συμφέροντα. Ο λαός έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο. Κανείς και καμία δεν δικαιούται να μείνει αμέτοχος/η στο μέλλον που του ετοιμάζουν. Η ιστορία γράφεται σε χρόνο ενεστώτα από εμάς τους ίδιους. Είτε με τη δράση μας είτε δυστυχώς και με την αδράνεια μας. Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε για όλα όσα πράξαμε, για εκείνα που έχουμε να κάνουμε ακόμα, για το μέλλον μας, για τη ζωή μας.  Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
*Ο Κώστας Παυλίδης είναι υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
documento

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου