Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Η μαύρη προπαγάνδα

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ξεκίνησαν να γράφουν το σενάριο σιγά σιγά και μεθοδικά. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, ώστε οι αντιδημοφιλείς επιλογές να εμφανιστούν ως φυσική συνέπεια. Καταπώς επιτάσσει το γνωστό καλαμπούρι, «εμείς θέλαμε, αλλά κληρονομήσαμε χάος».
Στην ταινία καταστροφής που θα προβληθεί προσεχώς στις οθόνες..
μας υπάρχουν παραγωγοί -ντόπιοι και ξένοι-, συγγραφέας, σκηνοθέτης και ορισμένα βαριά ονόματα της εγχώριας βιομηχανίας θεάματος. Οι δόσεις είναι μελετημένες.
  • Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τον αρχηγό της Δεξιάς. Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Μητσοτάκης μάς ανακοίνωσε γεμάτος θλίψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -η χειρότερη μετά τον πόλεμο, όπως ισχυρίζονται, τα στελέχη του- θα παραδώσει «μια ρημαγμένη χώρα». Πριν από μερικές μέρες επανήλθε δριμύτερος. Μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του πολλές νάρκες. Είναι να τους συμπονάς για το βάρος που θα σηκώσουν στις πλάτες τους. Καμένη γη, μ’ άλλα λόγια. Τόση πρωτοτυπία...
  • Τη σκυτάλη πήραν τα στρατευμένα δίκτυα ενημέρωσης -έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά. Σχεδόν σε καθημερινή βάση μας βομβαρδίζουν με «στοιχεία» ότι οι άπλυτοι νεοκομμουνιστές λεηλατούν τα δημόσια ταμεία και διορίζουν χιλιάδες δικούς τους στο κράτος. Η μοναδική επιδίωξη των μαδουριστών είναι να κάνουν δύσκολη τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης και να την υποχρεώσουν να λάβει σκληρά μέτρα. Οι μόνιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, όμως, δεν θα κωλώσουν μπροστά στις προκλήσεις, δεν θα δραπετεύσουν. Θα μας σώσουν, ακόμη και με το στανιό, γιατί αυτό είναι το καθήκον τους. Σου φέρνει δάκρυα η αυτοθυσία τους.
  • Στη συνέχεια, ήρθε ο κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πιαστεί ο στόχος του πλεονάσματος το 2019 και για να μην υπάρχουν απορίες τι θα συμβεί αν η χώρα αποτύχει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ο επικεφαλής της λίστας επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε νέο Mνημόνιο. Το τέταρτο, δηλαδή. Ιδού η επιστροφή στην κανονικότητα (τους) που σαλπίζουν αντάμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
  • Πανεπιστημιακοί που υπηρέτησαν από κορυφαίες θέσεις την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι σκοπίμως αφήνει άδεια ταμεία. Οι συγκεκριμένοι εμπειρογνώμονες δεν είχαν βγάλει άχνα όταν πρωτοκλασάτοι παράγοντες της τότε κυβέρνησης, παραμονές των πρώτων εκλογών του 2015, καλούσαν τον κόσμο να σηκώσει τα λεφτά του από τις τράπεζες για να μην τα βρουν οι εθνικολαϊκιστές και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να πουν μια κουβέντα για τα πραγματικά άδεια ταμεία που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. -τα χρήματα έφταναν για τους μισθούς και τις συντάξεις ενός μήνα. Η δολιοφθορά, το ανώτατο στάδιο του πατριωτισμού!
  • Η κινδυνολογία κορυφώθηκε με τις παρεμβάσεις του Ρέγκλινγκ που εγκάλεσε την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε, τα οποία δεν είχαν την έγκριση των δανειστών και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μπορεί να οδηγήσουν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Για να μη γίνει αυτό, απαιτείται είτε να αποσυρθούν, είτε να πλαισιωθούν από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Οπότε; Ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοεί ο γκαουλάιτερ των οικονομικών ελίτ όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις. Σε απλά ελληνικά; Ιδιωτικοποιήσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις για να ορθοποδήσουν οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι που κυνηγήθηκαν χωρίς έλεος από τους κατσαπλιάδες.
Η θεωρία της καμένης γης είναι το τρίτο σκέλος της φαιάς προπαγάνδας. Προηγήθηκαν οι αμφιβολίες για το αν οι φίλοι του Στάλιν και του Πολ Ποτ θα κάνουν εκλογές και ακολούθησαν οι ανησυχίες για το αν οι εκλογές θα είναι τίμιες.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου