Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

16 λεπτά...


Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά από 10 χρόνια εκκωφαντικής σιωπής, εκτός από επικριτικά ως και περιπαικτικά σχόλια σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, προκάλεσε και την αντίδραση του νυν Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο χρόνος αλλά και ο τρόπος της επανεμφάνισης Καραμανλή συμβολίζει και την προσπάθεια της ΝΔ να επιστρέψει «στον τόπο του εγκλήματος», με τη βεβαιότητα ότι έχουν ξεχαστεί οι τεράστιες ευθύνες της για τη χρεοκοπία της χώρας και την απώλεια του 25% του εθνικού πλούτου.
Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στο OPEN την Πέμπτη αλλά και στην ομιλία του στην Καβάλα λίγο αργότερα, ήταν αιχμηρό: «Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια. Επέλεξε να φύγει, έχοντας πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντας ότι άλλοι έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και η κυβέρνησή του την έβγαλε.
Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ευθύνεται απλώς για τον κυνικό πολιτικό χειρισμό της «εξόδου», παραδίδοντας μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί στην επόμενη κυβέρνηση, όπως έπραξε και η μετέπειτα κυβέρνηση Σαμαρά. Η κυβέρνηση Καραμανλή ευθύνεται και για το μεγάλο έγκλημα της συστηματικής από το 2004 μέχρι το 2009 παράδοσης πλαστών στοιχείων στην Κομισιόν για την κατάσταση της οικονομίας, όπως επιβεβαίωσε στον πιο επίσημο τόνο και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ. Αυτό ήταν πραγματικό εγκληματικό. 
Πράγματι θα περίμενε κάποιος απαντήσεις και αυτοκριτική από τον Καραμανλή για την περίοδο 2004-2009. Όμως από τον Πρωθυπουργό που εγκατέλειψε τη θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο λαός και εξαφανίστηκε, αφήνοντας συντρίμμια, τι μπορεί να περιμένει κανείς;  Ανήκει στο ίδιο πολιτικό προσωπικό, τους «μόνιμους ιδιοκτήτες της εξουσίας», οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα, υπονόμευσαν την ανάκαμψή της, κατηγόρησαν αυτούς που την έβγαλαν από τα μνημόνια και σήμερα επιχειρούν να επιστρέψουν. Για να κάνουν τα ίδια από την αρχή...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου