Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Του Αγίου Πνεύματος είναι αργία για τους υπερπατριώτες



του Πέτρου Κατσάκου
Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένας χρόνος πέρασε από την έκρηξη υπερπατριωτισμού των "γαλάζιων" νεομακεδονομάχων και των ακραίων εθνικιστών που βομβάρδιζαν από κοινού το εθνικό ακροατήριο με σενάρια προδοσίας, μειοδοσίας και απώλειας εθνικής κυριαρχίας.
Ένας χρόνος πέρασε από τα συλλαλητήρια του μίσους κατά των ακατονόμαστων βορείων γειτόνων μας, που συναντούσαν τις εθνικιστικές κραυγές της άλλης πλευράς των συνόρων. Ένας χρόνος πέρασε από το ρεσιτάλ της συστημικής παραπληροφόρησης και της λούμπεν γραφικότητας που έδωσαν τα ρέστα τους στην προσπάθεια να δημιουργήσουν τεχνητούς κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία έως και την ελληνικότητα των ροδάκινων.
Ένας χρόνος πέρασε από τις ημέρες που κάποιοι υπερπατριώτες με τις ευλογίες της Ν.Δ. βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τη Μακεδονία, την ελληνικότητα και την ακεραιότητα της οποίας θα έρχονταν, υποτίθεται, να αμφισβητήσουν οι βόρειοι γείτονές μας. Ένας χρόνος πέρασε και οι ίδιοι πολιτικοί και πολιτικάντηδες είναι που τα τελευταία εικοσιτετράωρα έβαλαν στην ντουλάπα το χακί και είπαν να ρίξουν επάνω τους κάτι ανάλαφρο ένεκα του καιρού και της αργίας του Αγίου Πνεύματος.
Οι υπερπατριώτες, που πριν έναν χρόνο μοιρολογούσαν τα ροδάκινα και τον μακεδονικό χαλβά που χάνονται, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προχθές μιλούσαν για «ανεύθυνη δραματοποίηση» της κατάστασης και αναφερόμενοι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υποστήριζαν πως «σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή».
Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., που πριν λίγους μήνες έψαχνε αφορμή για να στήσει στον τοίχο τον υπουργό Εξωτερικών κατηγορώντας τον πως δήθεν προπαγάνδιζε υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία θεώρησε ντροπή για τη χώρα να συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ και χαρακτήρισε προεκλογικό κόλπο τη σκληρή γλώσσα που από κοινού Αθήνα και Λευκωσία χρησιμοποίησαν απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Είναι να απορεί τελικά κανείς με τα πατριωτικά μέτρα και τα εθνικιστικά σταθμά που στη Νέα Δημοκρατία εσχάτως χρησιμοποιούν για να ζυγίσουν την κρισιμότητα κάποιων στιγμών, αλλά και για να μετρήσουν το μέγεθος της υποκρισίας και του μικροκομματισμού που κυριαρχεί στον αντιπολιτευτικό τους λόγο. Και αν είναι μια φορά επικίνδυνη η στάση τους από τη θέση της αντιπολίτευσης, φαντάσου αυτούς τους ίδιους να εκφέρουν κυβερνητικό λόγο.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου