Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Σύγχρονη Κοινωνία και Σκοταδισμός


Δείγμα της υποκρισίας αλλά και της διγλωσσίας της ΝΔ προκειμένου να υποστηρίξει ταυτόχρονα ένα "φιλελεύθερο" προφίλ σε ένα μέρος της κοινής γνώμης αλλά και να διατηρήσει τους στενούς δεσμούς με τα πλέον υπερσυντηρητικά ακροατήρια, αποτελεί το άρθρο της υποψήφιας της ΝΔ Έλενας Ράπτη σε θρησκευτικό site.
Fake news, ακροδεξιά και ρατσιστικά στερεότυπα και πατριδοκαπηλεία. Οι εκφράσεις για "νομοθέτηση προκλητικών ελευθεριών" και για προσπάθεια "αποχριστιανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας" που μεταχειρίζεται, παραπέμπουν σε σκληρές και σκοταδιστικές απόψεις που ενδημούν στις τάξεις των ακραίων της Εκκλησίας, αλλά και στην μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη. Μπορεί κανείς εύκολα να θυμηθεί τους ισχυρισμούς Βορίδη, πριν από μερικούς μήνες, για τον κίνδυνο να μην γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αφαίρεση του σταυρού από την ελληνική σημαία. Προφανώς απευθυνόμενοι σε ένα κοινό που καμία σχέση δεν έχει με τις φιλελεύθερες και σύγχρονες αντιλήψεις, χρησιμοποιούν τις πλέον συνομωσιολογικές θεωρίες για έναν φαντασιακό πόλεμο κατά της πίστης.
Πρόκειται για το ίδιο κόμμα που καταψήφισε όλα τα σημαντικά νομοθετήματα διεύρυνσης των ατομικών δικαιωμάτων, που πέρασαν από την τελευταία Βουλή όπως η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, η ιθαγένεια για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, οι εκσυγχρονιστικές πρόνοιες της Συνταγματικής Αναθεώρησης για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και αρκετά ακόμη.
Πρόκειται για αυτονόητες προοδευτικές ρυθμίσεις ατομικών δικαιωμάτων σε κάθε δυτική κοινωνία, όμως δεν είναι περίεργο που στην Ελλάδα θεωρούνται κατακτήσεις. Το πολιτικό αποτύπωμα της ΝΔ προσεγγίζει όλο και περισσότερο το σκοταδιστικό πρόσωπο της ακροδεξιάς του Όρμπαν, από τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα μέχρι προσφυγικό, αλλά κα το “το ύφος και το ήθος”. Στελέχη της τον επικαλούνται για τις “επιτυχίες” του, ενώ οι κοινωνικές ελευθερίες των σύγχρονων κοινωνιών ρίχνονται στην "πυρά" μιας αναχρονιστικής και υπερσυντηρητικής Δεξιά του προηγούμενου αιώνα. Αυτό είναι το "Σχέδιο του Θεού" που επικαλείται και η Έλενα Ράπτη; 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου