Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν!


Οι συμπεριφορές των εκπροσώπων του παλιού πολιτικού συστήματος, μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει και τα τελευταία προσχήματα καθώς πρωταγωνιστούν σε ένα απρόσμενο κρεσέντο υποκρισίας και αναντιστοιχίας ανάμεσα στην πολιτική πράξη και τις δημόσιες παρεμβάσεις.
Στη ΝΔ παρουσιάζουν εσχάτως τον "ενωτικό και αδέκαστο Μητσοτάκη", ενώ τα "γαλάζια" ΜΜΕ συνεχίζουν να κάνουν τη "βρώμικη δουλειά" με έναν καταιγισμό fake news και τοξική προπαγάνδα. Η δε Γεννηματά έδιωξε τον Βενιζέλο αλλά κράτησε τη γραμμή του για τη "στρατηγική ήττα" του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας πως οι λόγοι της απομάκρυνσης ήταν αποκλειστικά εσωκομματικοί για την ηγεσία του κόμματος. 
Η υποκρισία των στελεχών του παλιού πολιτικού συστήματος είναι παροιμιώδης: Τα πρόσωπα που έστησαν το πελατειακό κράτος και τη διαπλοκή, που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, που "βύθισαν" ενθουσιασμένοι τους πολίτες στις μνημονιακές πολιτικές και επιμένουν σε αυτές, που εξαπέλυσαν έναν αήθη πόλεμο "δηλητηριάζοντας" την ελληνική κοινωνία, σήμερα εμφανίζονται ως "κατήγοροι" και "σωτήρες". Πιστεύουν πως μπορούν να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν καθώς τα μίντια θα αναλαμβάνουν να "χτίσουν" την εικόνα, σχεδιάζοντας την παλινόρθωση.  
Και αυτό το σχέδιο παρουσιάζεται πλέον απροκάλυπτα, σε αντίθεση με το οικονομικό πρόγραμμα που αποκρύπτεται επιμελώς. Ενδεικτική είναι η ομολογία του Λεωνίδα Γρηγοράκου. Το ΚΙΝΑΛ, είπε, θα δώσει συναίνεση στη ΝΔ για να κυβερνήσει, καθώς στόχος είναι να βγει "εκτός" ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις, να μην έχει δύναμη, να μην κατεβαίνει ο κόσμος στο δρόμο και να επανέλθει η χώρα στην "κανονικότητα", όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, χωρίς δυνατή αντιπολίτευση. Εξάλλου κοινή συνισταμένη των δύο κληρονόμων του παλιού πολιτικού συστήματος δεν είναι μόνο η υποκρισία και οι ευθύνες στη διάλυση της χώρας, αλλά και η αντίληψη περί "μόνιμων κατοίκων της εξουσίας". 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου