Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

«Συνελήφθη μαύρος οπλοφόρος. Είχε ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη»

του Πέτρου Κατσάκου
Αν είσαι κι εσύ από τους δημοσιογράφους που δεν θέλει η πραγματικότητα να του χαλάει την είδηση, τότε αξίζει να δοκιμάσεις την τύχη σου στη χώρα που η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ δυσκολεύεται να διαχειριστεί ένα ρεπορτάζ όπου ο αστυνομικός φέρεται να ήταν αυτός που επιχείρησε να ληστέψει τους Πακιστανούς μετανάστες.
Για του λόγου το αληθές, θα ήταν αρκετή μια σύντομη βόλτα στις ενημερωτικές ιστοσελίδες που το πρωί της Πέμπτης, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσαν κάποιους Πακιστανούς πως απήγαγαν και ξυλοκόπησαν άγρια έναν ανυποψίαστο, εκτός υπηρεσίας, αλλά οπλοφόρο αστυνομικό, που στις 3 τα ξημερώματα αποφάσισε να μπει στο σπίτι τους κάπου στη Νίκαια, γιατί ως άλλος επιθεωρητής Κλουζό εκείνη την ώρα υποψιάστηκε πως οι αλλοδαποί ήταν... λαθρέμποροι τσιγάρων (!).
Κι εκεί που δημοσιογράφοι και sites είχαν έτοιμο για παρασημοφόρηση τον ηρωικό αστυνομικό που, παρότι εκτός υπηρεσίας, πήγε και τα έβαλε με δέκα Πακιστανούς, ήρθε αυτή η κακούργα η πραγματικότητα να τους χαλάσει την “είδηση” που με τόση μαεστρία είχαν κατασκευάσει.
Αμηχανία έπεσε όταν οι γείτονες άνοιξαν το στόμα τους και άρχισαν να εξηγούν ότι τέσσερα άτομα που φορούσαν κουκούλες μπήκαν “για άγνωστο λόγο” στις 3 τη νύχτα σε διαμέρισμα της οδού Γέμελου 23 στη Νίκαια στο οποίο κατοικούν Πακιστανοί. Από την έντονη φασαρία που ακούστηκε στο διαμέρισμα, οι γείτονες ανησύχησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, τα τρία άτομα κατάφεραν να φύγουν και παρέμεινε στο διαμέρισμα ο τέταρτος κουκουλοφόρος, στο πρόσωπο του οποίου οι αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα αναγνώρισαν έναν συνάδελφό τους.
Και άντε τώρα να εξηγήσεις τα πώς και τα γιατί. Και άντε να βρεις και συνδικαλιστή εκπρόσωπο να σου ξεμπροστιάσει αυτή την άθλια κυβέρνηση που αφήνει τους αστυνομικούς απροστάτευτους στα χέρια των “λάθρο” που ξυλοκοπούν όποιον αστυνομικό τολμά να μπουκάρει μαύρα χαράματα στο σπιτικό τους.
Και άντε τώρα να εξηγήσεις και στη Φώφη Γεννηματά ότι δεν είναι οι Έλληνες, αλλά οι Πακιστανοί που δεν αισθάνονται ασφάλεια στα σπίτια τους όχι λόγω της ανομίας, αλλά γιατί φοβούνται την ίδια την αστυνομία.
Ψιλά γράμματα όλα αυτά για τους εραστές του «Νόμου και της Τάξης» που κάτι τέτοια ζητήματα τα έχουν λυμένα από την εποχή του απαρτχάιντ όταν στη Νότια Αφρική κυκλοφορούσε η είδηση: “Συνελήφθη μαύρος οπλοφόρος. Είχε ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη”...
ΑΥΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου