Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Δεξιός και ανθυποδεξιός σανός



Ένας στρατός αδίστακτων απατεώνων που τσακώθηκαν με το ήθος, την περηφάνια, την αλήθεια και κάθονται με την παλιά κουτάλα της εξουσίας όλη μέρα ανακατεύοντας το πιο δυσώδες μείγμα: τη σούπα της επιστροφής τους.
του Νίκου Μωραΐτη
Να κατηγορούν οι σανοφάγοι τους άλλους για σανό…
Κι όμως, το ζούμε καθημερινά. Ο Τσίπρας, λέει, σας κορόιδεψε, γιατί δεν έσκισε τα Μνημόνια με έναν νόμο. Λες και δεν προσπάθησε. Λες και δεν έφτασε στα όρια της μία εξάμηνη διαπραγμάτευση. Λες και, όταν αναγκάστηκε να υπογράψει Μνημόνιο, δεν πήγε σε εκλογές για νέα λαϊκή εντολή.
Κι όμως, όλοι αυτοί που φωνάζουν «φάτε σανό» προς την πλευρά της Αριστεράς, καταπίνουν τον σανό αμάσητο μέσα από την προπαγάνδα των κομμάτων που υποστηρίζουν. Ακούν το Σάββατο τον Μητσοτάκη να δηλώνει «διαπραγμάτευση από την αρχή για το σκοπιανό» και την Κυριακή να λέει «το όνομα δεν είναι πρόβλημα, θα ξεχαστεί, πρόβλημα είναι η εθνικότητα και η γλώσσα».
Εθνικότητα και γλώσσα. Παραδομένα και τα δύο από τις δεκαετίες του ‘40 και του ‘70 αντίστοιχα, από τις τότε δεξιές κυβερνήσεις. Σανοπαραγωγοί και σανοκαταναλωτές επί δεκαετίες, καγχάζουν βέβαιοι για την εθνικοφροσύνη, την εξυπνάδα τους και τον πατριωτισμό τους. Οι πωλητές της Μακεδονίας με στολή Μεγαλέξανδρου. Αν αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη ποσότητα σανού που έχει προσφέρει η Δεξιά στον ελληνικό λαό, τότε ποια είναι;
Και δίπλα στη Δεξιά, η ανθυποδεξιά, το υπόλειμμα. ΚΙΝΑΛ πείτε το ή ΠΑΣΟΚ ή ΕΛΙΑ ή απλώς λαμόγια, όπως τους λέει ο ελληνικός λαός όταν καταδέχεται να τους θυμηθεί. «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για Κεντροαριστερά όταν συνεργάζεται με τον Καμμένο» δηλώνουν. Ποιοι; Αυτοί που έφεραν το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση (στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο υπήρξαν, τόσο εύκολα ξεχνάνε;), αυτοί που παίζουν φιλικά χαστουκάκια με τον Άδωνι και τον Βορίδη στα έδρανα της βουλής, αυτοί που βγάζουν καθημερινά πανομοιότυπες ανακοινώσεις με τη ΝΔ, αυτοί που μέσα τους φωνάζουν «Κούλη σώσε μας!» ελπίζοντας σε μία υπουργική καρέκλα. Οι καρεκλομανείς που έμειναν τριάμισι χρόνια εκτός και δεν αντέχουν άλλο. Μα, ακριβώς για να μη συνεργαστεί ο Τσίπρας με τα τζάνκι της εξουσίας αναγκάστηκε να συμπράξει με τον ασταθή Καμμένο…
Σανοδότες και σανολήπτες, μοιράζουν και μοιράζονται τα fake news ακριβώς όπως μοιράζονταν μεταξύ τους τις μίζες. Ένας στρατός αδίστακτων απατεώνων που τσακώθηκαν με το ήθος, την περηφάνια, την αλήθεια και κάθονται με την παλιά κουτάλα της εξουσίας όλη μέρα ανακατεύοντας το πιο δυσώδες μίγμα: τη σούπα της επιστροφής τους.

 https://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου