Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Καμμένη σαλάτα



Ο Καμμένος δεν θα βρίσκει την ψήφο του στις εκλογές για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: Με το βλακώδες επιχείρημα «όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση θα ρίξουμε την κυβέρνηση», χάνει και τις ψήφους όσων είναι υπέρ της συμφωνίας και τις ψήφους όσων είναι κατά.
Tου Νίκου Μωραΐτη
Ο Πάνος Καμμένος τα έχει κάνει σαλάτα, και η σαλάτα του δεν έχει καν βάτραχο μέσα, να τον φιλήσεις και να γίνει πρίγκιπας.
Ο Καμμένος μπήκε πολύ έξυπνα στη βουλή, και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διάλεξε σύμμαχο εκ των προτέρων, τον Αλέξη Τσίπρα, έβγαλε δύο εκπληκτικά τηλεοπτικά σποτ και κατάφερε να πείσει το εκλογικό σώμα ότι είναι αναγκαίος: «Ο Αλέξης είναι μικρός και άπειρος, εγώ ο έμπειρος θα τον μάθω να οδηγάει την ατμομηχανή, ο Αλέξης είναι αριστερός, μην τον φοβηθείτε όμως, εγώ θα τον μάθω να γράφει και με το δεξί».
Έλα όμως που ο δεξιός έγινε ο πιο αδέξιος. Ο Καμμένος δεν ήθελε τα Μνημόνια, δεν συγχώρησε τη διαπλοκή, αλλά από την άλλη ήταν πάντα παρορμητικός και ασταθής. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αρκετή για να τον αποσυντονίσει τελείως και να τον καταστήσει τραγικά αναξιόπιστο.
Ο Καμμένος δεν θα βρίσκει την ψήφο του στις εκλογές για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: Με το βλακώδες επιχείρημα «όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στη βουλή θα ρίξουμε την κυβέρνηση», χάνει και τις ψήφους όσων είναι υπέρ της συμφωνίας και τις ψήφους όσων είναι κατά.
-Εκείνοι που είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αποκλείεται να ψηφίσουν το κόμμα που έριξε την κυβέρνηση και φέρνει ξανά στην εξουσία το θλιβερό παρελθόν το οποίο ο ίδιος ο Καμμένος έχει εκατοντάδες φορές καταδικάσει. Ο Καμμένος ρίχνει Τσίπρα, φέρνει Μητσοτάκη και περιμένει να βρει στην κάλπη του τις ψήφους των πολιτών που είναι κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής; Ούτε κατά διάνοια!
-Εκείνοι που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν τον πολιτικό που δεν ήρε την εμπιστοσύνη του όταν η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε υπέγραψε τη συμφωνία, κοροϊδεύοντάς τους ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν η συμφωνία θα έρθει για κύρωση στη βουλή (όταν δηλαδή θα υπερψηφιστεί από άλλα κόμματα). Όταν δεν θέλεις να γίνει κάτι, φεύγεις τη στιγμή που αυτό υπογράφεται, όχι όταν κυρώνεται. Τότε η στολή του Μακεδονομάχου είναι faux και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Πάνο Καμμένο. 
Mε δυο λόγια: Οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ που θέλουν την κυβέρνηση αποκλείεται να τον ψηφίσουν γιατί θα την έχει ρίξει. Τους στέλνει κατευθείαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ που δεν θέλουν το «Βόρεια Μακεδονία» αποκλείεται να τον ψηφίσουν γιατί δεν έφυγε από την κυβέρνηση εγκαίρως, όταν ανακοινώθηκε ή υπογράφηκε η συμφωνία. Τους στέλνει κατευθείαν στην αγκαλιά της Χ.Α. και των μικρών εθνικιστικών κομμάτων.
Στο μεταξύ, θολωμένος από το πολιτικό του αδιέξοδο, ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ, μιλάει για ανυπόστατα plan-b, υπόσχεται νέες βάσεις που μετά λέει ότι ήδη λειτουργούν, καθίσταται όλο και περισσότερο μία γραφική πολιτική περσόνα.
Δυστυχώς, με τις ανεξήγητες επιλογές του, ο Πάνος Καμμένος δεν θα μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές. Λέω «δυστυχώς» και το εννοώ, γιατί έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ -αν είναι πρώτο κόμμα- δεν θα έχει σύμμαχο να συγκυβερνήσει. Δεδομένου ότι ΠΟΤΑΜΙ και Ένωση Κεντρώων δεν θα είναι στη νέα βουλή και ότι το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται ούτε με τη ΝΔ που αγαπά κρυφά ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που μισεί φανερά, μένει μόνο μία εκδοχή: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ. Ε, αυτό καλύτερα να μην το ζήσουμε, διότι θα σημάνει τη νεκρανάσταση των λαμόγιων. Καλύτερα να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ παρά να συγκυβερνήσει με αυτούς. Γι’ αυτό ο Καμμένος ήταν μια κάποια λύση, προτού αποφασίσει να αυτοκτονήσει.
 https://www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου