Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Το λάθος του κ. Καμμένου


Οι αναταράξεις από το «plan b» και τις αυθαίρετες κινήσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ είναι ισχυρές και προκαλούν εσωστρέφεια στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπου οι ισορροπίες είναι εδώ και καιρό οριακές. Αυτό μαρτυρά η διαφαινόμενη νέα συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου στο Μαξίμου ενώ δεν έχουν περάσει ούτε 2 εβδομάδες από την προηγούμενη, όπου ακριβώς είχε συμφωνηθεί «μορατόριουμ» μέχρι την άνοιξη για το Μακεδονικό.
Είναι κατανοητή η αγωνία του αρχηγού των ΑΝΕΛ να εξασφαλίσει την πολιτική και εκλογική επιβίωση του κόμματος του. Αλλά ο κ. Καμμένος έχει διαβάσει λάθος τις αντιδράσεις για το Μακεδονικό και τις δημοσκοπήσεις. Τον ρόλο των «Μακεδονομάχων» έχουν αναλάβει διάφορα ακροδεξιά σχήματα δεξιότερα της ΝΔ, η οποία έχει επίσης, για καιροσκοπικούς λόγους, υιοθετήσει την ακροδεξιά ατζέντα της «τρόικας» Σαμαρά-Γεωργιάδη-Βορίδη. Δεν υπάρχει χώρος και για άλλο κόμμα.
Αντί να ψαρεύει -και αυτός- στα θολά νερά της πατριδοκαπηλίας, ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να διεκδικήσει την κληρονομιά της καραμανλικής ΝΔ, από την οποία προέρχεται και την οποία κανείς πλέον δεν υπερασπίζεται. Μιας κεντροδεξιάς πολιτικής που ιεραρχούσε τον ρεαλισμό από τη δημαγωγία και έφερνε απτά αποτελέσματα. Αντί να απειλεί κάθε τόσο να ρίξει τη κυβέρνηση θα έπρεπε να αναδείξει τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, τα μέτρα βελτίωσης της θέσης των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων καθώς και την  έξοδο από τα μνημόνια, σε πείσμα των κατεστημένων συμφερόντων.
Γύρω άλλωστε από αυτά  τα θέματα δημιουργήθηκαν και ψηφίστηκαν οι ΑΝΕΛ. Όχι για την υπεράσπιση μιας  υπόθεσης που ο ίδιος ο αρχηγός των ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι δημιούργησε το παλιό, διεφθαρμένο και δημαγωγικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο θέλησε να αντιταχθεί. 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου