Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

«Είπε και εγένετο»;


του Παντελή Μπουκάλα
Eπί ΠΑΣΟΚ, οι της Ν.Δ., και ειδικά ο μετά το 1984 πρόεδρός της, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, διαβεβαίωναν ότι θα διαλύσουν τη «17 Νοέμβρη» αμέσως μόλις αναλάβουν ξανά την εξουσία.
Πολλοί γαλάζιοι πίστευαν τότε ότι η τρομοκρατική οργάνωση ήταν αμιγώς πράσινο κατασκεύασμα ή είχε προνομιακές σχέσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που την κάλυπταν, ή είχαν θέσει το σαρανταπεντάρι τους στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ. Σε τέτοιο κλίμα, ο μέγας νους του κ. Καμμένου είχε φτάσει να εκπονήσει κοτζάμ βιβλίο (κάπου έχει χαθεί πια), όπου υποστήριζε ότι αρχηγός της «17Ν» ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Η Ν.Δ. επανήλθε στην εξουσία το 1989, συγκυβερνώντας καταρχάς και κατόπιν αυτοτελώς, ωστόσο η «17Ν» συνέχισε τη φονική δράση της. Υπό κλίμακα, στη σημερινή Ν.Δ. επαναλαμβάνουν τις λαθεμένες αναγνώσεις του καιρού εκείνου και τις αυτάρεσκες διαβεβαιώσεις. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί πολλάκις ότι «θα τελειώσει τα Εξάρχεια τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του».
Στη συνωμοσιολογική αντίληψη της Ν.Δ., τα Εξάρχεια είναι κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ ή στην υπηρεσία του. Οπότε, «στον πρώτο μήνα θα τα τελειώσουμε». Θαρρείς και τα Εξάρχεια δεν υπήρχαν και επί Ν.Δ. Ή θαρρείς και οι αντιεξουσιαστές έπαψαν να θεωρούν τους «σταλινικούς» κύριο αντίπαλό τους, αν είναι βέβαια αντιεξουσιαστές οι μπαχαλάκηδες, που η φετιχιστική βιαιολαγνία τους έχει προκαλέσει την οργή των καθαυτό αναρχικών, αποτυπωμένη σε προκηρύξεις.
Ο,τι ξέρουμε για τις «πρώτες μέρες της κυβέρνησης Κυριάκου», αν τη γεννήσουν οι κάλπες, είναι το «τελείωμα» των Εξαρχείων και σχεδόν του συνόλου των νομοθετημάτων της τωρινής κυβέρνησης. Τα πράγματα είναι θολά στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά τα ’χει αυτά ο λαϊκισμός: στα κρίσιμα προτιμά την ψηφοσυλλεκτική ασάφεια ή διγλωσσία, που ικανοποιεί τους πάντες. Λαϊκισμός, επενδυτικού τύπου, είναι και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «θα δώσει άδεια στις Σκουριές τον πρώτο μήνα».
Σαν άνθρωπος που γνωρίζει από περιβάλλον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξέρει βέβαια ότι στις Σκουριές υπάρχουν σοβαρότατα οικολογικά προβλήματα, μελέτες, εμπλοκή της Δικαιοσύνης, πολύχρονες ποικιλόμορφες συγκρούσεις. Και μπορεί η εταιρεία να αδιαφορεί, όπως δείχνει η άρνησή της να πληρώσει τα επιβληθέντα περιβαλλοντικά πρόστιμα, ενδιαφέρονται όμως, και πολύ, τα δημοτικά συμβούλια των κοντινών πόλεων. Πώς θα τελειώσει «σ’ έναν μήνα» μια πολύχρονη ιστορία; Το «είπε και εγένετο» αφορά τη θεολογία. Οχι την πολιτική.

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή, σχετικά: με τη πρόταση νόμου για την μη δίωξη της επαιτείας για τους στερημένους-φτωχούς-άνεργους-ανασφάλιστους-συνανθρώπους μας!!!!!

    Το αφ’ υψηλού ύφος και «ήθος» που είναι “ζωγραφισμένο” στο πρόσωπο… αυτού του κυνικού μέλους από μέρος της κοινωνίας των δικαστών και βουλευτής του Ν. Λέσβου της ΝΔ. Επιβεβαιώνεται ότι, η “Λερναία Ύδρα” συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο μεταμφιεσμένη σε «ανθρώπινη» μορφή.
    Και ακόμα όσοι έχουμε προσέξει στις διάφορες τοποθετήσεις του, τον αντικαταστάτη του πρώην συνδικαλιστή σαν πρόεδρο της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, είναι αυτό που λέμε: το βαθύ κράτος της δεξιάς και σοσιαλιστικής δεξιάς είναι πολύ βαθιά ριζωμένο και όσο οι ρίζες τους παραμένουν όπως έχουν, και, δεν αλλάζει τίποτα. Διότι, με το να αφαιρούνται κάνα δυο-τρεις-τέσσερις-πέντε-έξι σάπιες ρίζες, βλέπε, Παπαγιωργόπουλος-Ζαχόπουλος-ΝΔ,Τσουκάτος-Μαντέλης-Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου-ΠΑΣΟΚ-(ΚΙΝΑΛ).

    Που όμως, δεν παύει το σαράκι να παραμένει όπως έχει, καθότι, άμα το νυστέρι δεν μπει πολύ βαθιά για να ξεβρομίσει κάθε μολυσματική «ικμάδα» ενός σάπιου βρόμικου συστήματος, τότε, παραμένουμε άθελα μας για άλλη μια φορά σε μια ανεκπλήρωτη ουτοπία.
    Το παράδοξο είναι ότι, ίσως το δούμε κι' αυτό, σε αγαστή συνεργασία με μέρος των φερέφωνων τους από τον χώρο της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης"-(μέρος αυτής ως διαπλεκομένης δικαιοσύνης) όπου, με σχηματισμούς... δικογραφιών ως ερευνητικές εισαγγελικές ανακρίσεις, με στόχο τους τη κωλυσιεργία κυβερνητικών νομοθετημάτων, και, ψεύτικες εντυπώσεις για λαϊκή κατανάλωση.

    Όπως, τάχατες για δήθεν "λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς", ώστε, κατά αυτό τον βρόμικο, τον μάταιο, τον ανήθικο και αθέμιτο τρόπο, στα βρόμικα σχέδια τους, θέλουν να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο την διάκριση των εξουσιών, όπως, έκαναν και στο βρόμικο παρελθόν τους, που την δικαστική εξουσία την είχαν και ως εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ένα είδος "σκιώδης κυβέρνησης"-(αλλά, ως κυβέρνησης-για αυτούς τους ψεύτες και κλέφτες πολιτικούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή