Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ο Καμμένος και οι «μακεδονοκλάστες»...


Η επίθεση του Πάνου Καμμένου στους «μακεδονοκλάστες», όπως τους χαρακτήρισε, Τέρενς Κουίκ και Έλενα Κουντουρά, επιβεβαίωσαν ότι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Μακεδονικό δεν έχουν πλήξει τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά μάλλον των ΑΝΕΛ.
Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, ο αρχηγός εξαπέλυσε πυρά κατά των δύο υπουργών, χωρίς να τους κατονομάσει, για τη στάση τους στο Μακεδονικό υποστηρίζοντας ότι αυτός τους «διόρισε» και αυτοί κινούνται αντίθετα με το κόμμα. Αυτό που παρέβλεψε ο Πάνος Καμμένος είναι πως οι δύο υπουργοί δεν είναι «μεμονωμένες» περιπτώσεις. Αντίθετα πρόκειται για μια τάση αποστασιοποίησης που διαρκώς ενισχύεται. Είναι ενδεικτικές και οι περιπτώσεις των βουλευτών του Θ. Παπαχριστόπουλου και, κατά περίπτωση, και του Κ. Ζουράρι. 
Σύμφωνα με τις διαρροές από το πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, μόνο οι Μ. Κόλλια-Τσαρουχά και ο Β. Κόκκαλης στήριξαν ανοιχτά τον αρχηγό τους. Η  δημοσκοπική αποσύνθεση  δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο των χειρισμών του Πάνου Καμμένου στο Μακεδονικό και εξηγεί τις φυγόκεντρες τάσεις, που απλώς επιτείνουν την εσωστρέφεια στο κόμμα των ΑΝΕΛ. Όσο ο Πάνος Καμμένος δεν αντιλαμβάνεται το λάθος του και απομακρύνεται από την κληρονομία της καραμανλικής ΝΔ, από την οποία και προέρχεται, τόσο θα ανακαλύπτει κι άλλους «μακεδονοκλάστες». 
tvxs

1 σχόλιο:

  1. Aytous pou theoroun tin symfonia ton Prespon os antitheti me ti Makedonia, pos tha tous onomazame, Pano ??? Mipos Makedonovlaxous ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή