Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Έρχονται οι ξένοι και αλλοιώνουν το... ρατσισμό μας



Τις προηγούμενες μέρες,είδαμε πως σε σχολείο των Σερρών 105 γονείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους να κάτσουν στα θρανία για μία μέρα,επειδή στο ίδιο σχολείο θα κάνουν μάθημα και παιδιά προσφύγων. Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ένα googlάρισμα στο διαδίκτυο θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και γιγαντώνεται.

του Ιωάννη Κακάνη
Να εκφράσουμε σε αυτό το σημείο την αμέριστη συμπαράσταση μας σε αυτούς τους Έλληνες γονείς.
Λίγο το χεις;
Έρχονται οι ξένοι και μας φέρνουν τα παιδιά τους, λίγων χρονών αγγελούδια, παιδιά που έχουν ζήσει τη φρίκη του πολέμου,της φτώχειας , της μετανάστευσης, χάνοντας σπίτια, περιουσίες και δικούς τους ανθρώπους, που δεν ξέρουν που θα ξημερώσει η επόμενη μέρα γι'αυτούς και τις οικογένειες τους και περιμένουν να τους προσφέρουμε τη μίνιμουμ φιλοξενία, αγάπη και παιδεία.
Γνωρίζετε  τι επικίνδυνο που είναι να προσφέρεις αλληλεγγύη, αγάπη και φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη, ειδικά σε παιδάκια; Που ακούστηκε.
Έρχονται οι ξένοι και μας αναγκάζουν να γεμίσουμε τις ψυχές των δικών μας παιδιών με μίσος για τους άλλους που είναι φτωχοί, διαφορετικοί, αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς.
Τις ψυχές των παιδιών μας μπορούμε να τις δηλητηριάσουμε και μόνοι μας, δεν είναι ανάγκη μας φέρετε και τους ξένους εδώ για να το κάνουμε. Μπορούμε να σκορπίσουμε το μίσος μας σε άλλα παιδάκια:
Στο παιδάκι που είναι λίγο πιο χοντρό.
Στο παιδάκι που έχει κινητικά προβλήματα.
Στο παιδάκι που έχει δυσλεξία.
Στο παιδάκι που ''αδερφίζει'' 
Στο παιδάκι που απλά δεν χωνεύουμε.
Τα αλλοδαπά τι τα θέλουμε;
Έρχονται οι ξένοι και μας αναγκάζουν -εμάς τους κατά τα άλλα νομοταγείς (όπου μας συμφέρει) πολίτες- να παραβούμε το ίδιο το Σύνταγμα που λέει πως το κράτος έχει υποχρέωση να προσφέρει εκπαίδευση σε αλλοδαπούς που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια (χωρίς να πρέπει σώνει και καλά να τους γκετοποιήσουμε).
Έρχονται οι ξένοι και μας βγάζουν τα ένστικτά μας στην φόρα.Το πάθος μας για γκετοποίηση και απομόνωση σε ό,τι δεν μας αρέσει.Την επιθυμία μας για δακτυλοδειχτούμενους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή που μπαίνουν σε μία διαδικασία κοινωνικής ζύμωσης και επαφής.
Έρχονται οι ξένοι και μας αλλοιώνουν τον πολιτισμό.Τον πολιτισμό που θέλει τους νεκρούς στο Αιγαίο να γίνονται συνήθεια, γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια αξία αν δεν είσαι ένας από μας. Τον πολιτισμό του μίσους σε παιδιά που δεν ξέρουν ακόμα τι είναι μίσος.
Έρχονται οι ξένοι που μας ζηλεύουν γιατί είμαστε ανώτεροι σε όλα.Γιατί μπορούμε και αναμασάμε τα fake news των δελτίων ειδήσεων για την επικινδυνότητα των αλλοδαπών σε βάρος αθώων Ελλήνων. Που δεν μας αφορούν ειδήσεις όπως ότι στις πυρκαγιές στο Μάτι, οι Πακιστανοί εχθροί μας πρωτοστάτησαν σε πράξεις αλληλεγγύης και Έλληνες πρωταγωνίστησαν σε πλιάτσικο σε καμμένα σπίτια. Που προσπερνάμε την είδηση πως αστυνομικός μπήκε να κλέψει αλλοδαπούς στο ίδιο τους το σπίτι και την φέρνουμε στα μέτρα μας γιατί έτσι βολεύει. Γιατί εμείς είμαστε ανώτεροι.
Έρχονται οι ξένοι και τα παιδιά τους μπορεί να είναι άρρωστα. Από τι; Δεν ξέρουμε αλλά κάτι θα μας κολλήσουν. Εμείς πάντως ακόμη και αν δεν τα έχουμε εμβολιασμένα τα έχουμε ευλογήσει με φυλακτό και κομποσκοίνι από την Εκκλησία μας.
Και τώρα που είπαμε Εκκλησία, αυτοί είναι φανατικοί με την θρησκεία τους. Ενώ εμείς, τα θρησκευτικά μας τα έχουμε αποβάλλει προ πολλού από την διαδικασία εκπαίδευσης. Γιατί εμείς είμαστε Ευρώπη.
Όχι τόσο Ευρώπη για να πιστεύουμε πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά πάντως είμαστε. Ρωτήστε και εκείνον τον Μητροπολίτη που θέλει να σκοτώσει όσους είναι ομοφυλόφιλοι.
Έρχονται οι ξένοι και θα πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι είμαστε πρώτοι σε όλα. Ακόμη και στον ρατσισμό. Μήπως θέλουν να μας τον πάρουν κι αυτόν; Δε θα το επιτρέψουμε. Γιατί ξέρετε κάτι; Πρωτιά να 'ναι και ας είναι ό,τι θέλει.
Αν χρειαστεί θα κάνουμε επίδειξη δύναμης ακόμη και σε παιδιά 5 ετών.
Ναι, τόσο υπάνθρωποι μπορούμε να γίνουμε.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου