Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η εξαφάνιση της μαϊμούς



Ο ανάγωγος της Κυριακής
Βρε τον Γιάννο.
Μα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Γιάννος;
Και η Ρούλα;
Περίλυπος ο Σημίτης, τριγυρνάει με την παντόφλα πάνω κάτω στο διαμέρισμα της οδού Αναγνωστοπούλου. Δεν το χωράει ο νους του. Μα όποιον διάλεξε να του ‘χει βγει κλέφτης;;;
Τι ατυχία είναι αυτή;
Και το χειρότερο που δεν του πέρασε ποτέ από τον νου.
Άφαντη η μαϊμού της ιστορίας.
Σιωπή. Μαζί με το Mega, που ήταν η επίσημη φωνή του, σιώπησε κι αυτός.
Θα μου πεις τι φταίνε οι εργαζόμενοι επειδή το Mega διά στόματος Πρετεντέρη και Όλγας Τρέμη συγκάλυπτε τα σκάνδαλα της πιο διεφθαρμένης περιόδου της μεταπολίτευσης;
Της περιόδου Σημίτη.
Ολυμπιακοί αγώνες σε μια χώρα που δεν είχε μαντήλι να κλάψει, αγορά εξοπλιστικών που ποτέ δεν είχε ξαναγίνει στην ιστορία, και εξαιτίας αυτής οι Γερμανοί μας ‘χωσαν στο ευρώ για να μας έχουν πιόνια τους. Γιατί αυτοί ήξεραν πόσο είχαν χρεώσει τη χώρα και βέβαια δεν ήθελαν τα χρωστούμενα σε δραχμές αλλά σε ευρώ.
Γι’ αυτό μπήκαμε στο ευρώ και όχι γιατί αυτό ήταν μια επιτυχία του Σημίτη. Ο Σημίτης ήταν, είναι και θα είναι ο πιο επιζήμιος Πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα που μαζί με τον Γιωργάκη Παπανδρέου είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό που ζούμε τώρα.
Αλλά από πού να μάθεις ιστορία; Από τον ΣΚΑΪ; Που συνεχίζει τον ρόλο του Mega στο ειδησεογραφικό του κομμάτι;
Δεν λένε ότι έκλεψε ο Γιάννος, παρά λένε ότι ο Γιάννος μπήκε φυλακή εξυπηρετώντας το δόγμα Πολάκη. Εστιάζουν οι εφημερίδες στο ποιος έκαψε ή κάρφωσε τον Γιάννο. Όχι στο τι έκλεψε ο Γιάννος.
Ο ανάγωγος Γιάννος λοιπόν όταν ζητούσε, μαθαίνω, ν’ αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του για να μπορεί να ζήσει, είχε προσκομίσει διάφορες αποδείξεις για τις ανάγκες του και μέσα σε αυτές τις αποδείξεις βρήκαν αποδείξεις για αγορές σολομού από ένα πολύ γνωστό κολωνακιώτικο στέκι σολομού.
Οι δημοσιογράφοι που βρίσκουν τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών δεν μπορούν να βρουν τα φανερά έξοδα του Γιάννου;
Πού αγόρασε βίλα στη Σύρο 5 στρέμματα, 300 τετραγωνικά, με πισίνα έναντι 100.000 ευρώ και δεν ντρέπονται οι δημοσιογράφοι που τον συγκαλύπτουν να το αναφέρουν έτσι, σαν κάτι φυσιολογικό.
Τέτοια χούντα στην ενημέρωση ούτε επί Χούντας.
Να βγει ο Σημίτης να μιλήσει τώρα.
Ναι, γιατί εγώ ανάγωγος είμαι και τον υποπτεύομαι.
Δεν τον έχω για τόσο «μαλάκα» τον άνθρωπο να μην έχει πάρει πρέφα, ούτε τόσο άτυχο.
Η Φωφώκα; Κουβέντα Φωφώκα;
Γι’ αυτό παλεύουν Κυριάκος και Φώφη να σώσουν όλους τους Γερμανοθρεμμένους.
Παιδιά της Siemens και οι δυο.
Ίδια «μάνα» τους χρηματοδότησε.
Και η μίζα νερό δεν γίνεται.
Νάτα τα πουλάκια μου!
Υ.Γ.1: «Το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο ήταν η προσπάθεια για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Κάτι που δεν θα συγχωρήσουν ποτέ οι πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό κατέρρευσε πολιτικά και ουσιαστικά καταστράφηκε. Η πολιτική ευθύνη είναι ιστορική και έχει ονοματεπώνυμα»Τάδε Έφη Γιάννης Ραγκούσης. Συνυπογράφω.
Υ.Γ.2: Είπα ο άνθρωπος να πάω σε ένα ρήμαδοθεατρο να ξεσκάσω και έπεσα πάνω στον Άδωνη. Και σαν να μην έφτανε αυτό από μόνο του, έτρωγε και κάτι πατατάκια σαν να είχε να φάει καμιά βδομάδα. Δίπλα του ο Κυριάκου του ΑΝΤ1. Του μιλούσε σοβαρός ο άνθρωπος κι αυτός καταβρόχθιζε τα θρύμματα χειρότερα και από πρωτάκι στο δημοτικό που βιάζεται να φάει πριν τελειώσει το διάλειμμα. Έτσι σου λέει τρώνε τα σνακ τους οι άριστοι. Άμα πάει και σε κάνα εστιατόριο δηλαδή θα ρουφάει το λαδόξυδο της χωριάτικης με καλαμάκι;

Υ.Γ.3: Και εκεί που λέω τα έχω δει όλα, να που έκανα λάθος. Δυο ζώα στην Κρήτη κουράστηκαν την ήσυχη ζωή τους και είπαν λίγο να επαναστατήσουν. Ένας τράγος, που λέτε, με την κατσίκα του, βγήκαν στους δρόμους και προκάλεσαν πανικό στο νησί. Στο τέλος μάλιστα μπούκαραν σε ένα μαγαζί με αποτέλεσμα να… συλληφθούν. Για καλή τους τύχη οι άνδρες της αστυνομίας αναζήτησαν σχοινί – και όχι χειροπέδες – με το οποίο τα έδεσαν σε ασφαλές σημείο μέχρι να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους.
Τώρα για ποιον λόγο το έσκασαν τα ζώα δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Υ.Γ.4: Τεράστια φωτογραφία αυτή με τον νεαρό από την Παλαιστίνη. Πήρε τη σημαία στο ένα χέρι, στο άλλο τη σφεντόνα και προέταξε το γυμνό του στήθος στους ισραηλινούς κατακτητές. Ίσως η φωτογραφία της δεκαετίας. Οι υπόλοιποι στα αυγά μας.
Υ.Γ.5: Τι στο διάολο κάνουν εκεί στο Next top model; Οι κριτές προσβάλλουν τα νεαρά κορίτσια με τον χειρότερο τρόπο με αφορμή τα μαλλιά τους, ξέρω εγώ, ή τον τρόπο που περπατάνε. «Δεν είστε ωραίες! Είσαστε οι ωραίες της γειτονιάς», φώναζε η Βίκυ Καγιά, βάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Αντί να τις παροτρύνουν ν’ αγαπήσουν αρχικά το σώμα τους και μετά όλα τα άλλα, το κάνουν τόσο λάθος που το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Με όλη την έννοια της λέξης. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι δημιουργούν πρότυπα για τα νέα κορίτσια που βλέπουν αυτό τον τηλεοπτικό απόπατο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Υ.Γ.6: Η ΑΕΚ υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν. Αρκετές ώρες νωρίτερα ένας οπαδός των «κιτρινόμαυρων» ξεκίνησε από την Πάτρα για να πάει στο γήπεδο. Στον δρόμο, όμως, κάπου το ‘χασε και τούμπαρε το αυτοκίνητό του. Πήγε το ΕΚΑΒ για να τον μαζέψει και να τον πάει στον νοσοκομείο αλλά που αυτός; Ήθελε να πάει στο ΟΑΚΑ. Άφησε όπως ήταν το αυτοκίνητο και έφυγε για να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα του. Τέτοιο ματς η αλήθεια είναι δεν το χάνεις. Ακόμα κι αν έχεις τρακάρει.
Υ.Γ.7: Έφυγε ο Κανάκης από τον ΑΝΤ1. Και μένα η ανάγωγη διαίσθηση μου λέει ότι με εντολές Γερμανών και του αυτοδημιούργητου ξηλώνεται η σάτιρα από τα κανάλια. Οι Γερμανοί θέλουν πλήρως υποταγμένο σύστημα δημοσιογραφίας μέχρι να επιβάλλουν τον εκλεκτό τους και κλείσει ο κύκλος των σκανδάλων που όλα εκπορεύονται από τους «ηθικούς» Γερμανούς.
Τυχαία έχει βυθιστεί η τηλεόραση στην απόλυτη μαλακία;
Όχι βέβαια.
Υ.Γ.8: Σήμερα θα παρελάσω μόνος μου.
Θα πω το δικό μου ΟΧΙ στους Γερμανούς.
Όχι στη συγκάλυψη των σκανδάλων.
Όχι στην εντεταλμένη δημοσιογραφία.
Όχι στην απομάκρυνση της σάτιρας απ’ τα ιδιωτικά κανάλια.
Όχι στην επαναφορά της σάπιας μεταπολίτευσης.
Υ.Γ.9: Αλήθεια, ο Κοτζιάς με τον Καμμένο παλεύουν ακόμα τα υπερεγώ τους;
Ώρα να υπερβούμε εαυτούς.
 https://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου